Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Advokatbladet

advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene.
Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket.
Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
Antall lesere: 26 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 9 759
Frekvens: 10 utgaver pr år
Advokatbladet
Kr. Augustsgt. 9
0164 OSLO
Tlf 22 03 50 50
Faks 22 11 53 25
Ansvarlig redaktør
Nina Schmidt
905 43 683
915 59 602
nina@advokatbladet.no
Annonseansvarlig
Jannicke Isaksen
41 41 44 40
jannickeisaksen@outlook.com

Utgiver:

Den Norske Advokatforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

Thommessen er årets talent-utvikler
God intern rekruttering til partner- og senioradvokatstillingene er en av hovedårsakene til at Thommessen kan smykke seg med Talentprisen 2017.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Mente at advokaten tok for godt betalt
En advokaten hadde opplyst timepris på 1800 kroner på sin hjemmeside. Advokaten fikk likevel medhold i salærkrav med timepris 2800 kroner, etter oppdragsbekreftelse og manglende protest fra klienten.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
- Har ikke laget mat siden 7. klasse!
Etter en ekstrem-vår av de sjeldne ser John Christian Elden frem til avslappende sommerferie på en strand i Spania. Men mobilen får ikke ligge i fred så lenge.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Høyesterett kupper kvinne-maktliste
Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie er av tidsskriftet Kapital kåret til den mektigste kvinnen i jus-Norge - og den 14. mektigste totalt. På jus-listens andre og tredje plass følger høyesterettdommerne Hilde Indreberg og Bergljot Webster.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Overprøving av vedtak der skatte- og avgiftsgrunnlaget var fastsatt ved
Høyesterett avsa 16. mai 2017 enstemmig dom - HR-2017-967-A - som gjaldt overprøving av vedtak der skatteog avgiftsgrunnlaget var fastsatt ved skjønn.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Månedensadvokat
Advokat Finn Eide satt i utvalget som på oppdrag fra Riksadvokaten har belyst og evaluert Økokrims etterforskning og iretteføring av Transocean-saken. Han er overrasket over hvor lite struktur og skriftlighet som forelå i Økokrims etterforskning.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Personstrid i Sveriges Advokatsamfunn
Årsmøtet i Sveriges Advokatsamfunn vraket valgkomiteens forslag da ny leder og nestleder skulle velges den 15.juni.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
- Ville ikke likt at kona mi tjente bedre enn meg
Gammeldagse holdninger er den viktigste enkeltårsaken til den dårlige kjønnsbalansen i advokatfirmaenes partnerskap. Å dele foreldrepermisjonen likt mellom mødre og fedre, er et viktig skritt på veien, mener BDO-sjef.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
- Junioradvokatenes jobb vil bli automatisert
Bransjens fremtidige vinnere kan teknologi, og er kreative med høy etisk bevissthet og samfunnsforståelse, mener teknologiekspert Silvija Seres.
article_print Advokatbladet 28.06.2017
Beskyldte jusseliten for arroganse
Frontene var steile da lovforslaget om strengere straffer var til høring på Stortinget. Forslaget om å heve maksstraffen fra 21 til 26 år falt mot Høyres og Fremskrittspartiets stemmer.
article_print Advokatbladet 28.06.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt