Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Advokatbladet

advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene.
Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket.
Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
Antall lesere: 26 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 9 759
Frekvens: 10 utgaver pr år
Advokatbladet
Kr. Augustsgt. 9
0164 OSLO
Tlf 22 03 50 50
Faks 22 11 53 25
Ansvarlig redaktør
Nina Schmidt
905 43 683
915 59 602
nina@advokatbladet.no
Annonseansvarlig
Jannicke Isaksen
41 41 44 40
jannickeisaksen@outlook.com

Utgiver:

Den Norske Advokatforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

- Fin mulighet til å se hva advokatfirmaene kan tilby
Hele 80 ulike bedrifter, deriblant en rekke advokatselskaper, hadde torsdag standda Messedagen 2017 ble arrangertpå Radisson Blu-hotellet på Holbergs plass i Oslo.
article_web Advokatbladet 23.02.2017
- Villedende og i motstrid
Advokatforeningen er svært kritisk til flere punkter i forslag til ny aksjelovgivningen, og peker på at lovteksten flere steder ikke tilfredsstiller kravene til god lovgivning.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Bevilling til fri sakførsel ved anke
Det følger av rettshjelploven § 22 tredje ledd at en bevilling til fri sakførsel omfatter sakens behandling i høyere rettsinstans.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Mange ledige verv
Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett har ledig 15 verv som faste bistandsadvokater med tiltredelse fra og med juli 2017. Søknadsfristen er 23.februar. Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett har ledig åtte verv som fast forsvarer.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Trumps mann i Høyesterett
Ett år etter at dommer Antonin Scalia døde, kan en ny dommer kanskje snart ta plass i amerikansk høyesterett.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Jussbuss Miljøet må ha rettssikkerhet
Så lenge jeg kan huske har global oppvarming og miljøproblemer vært en del av nyhetsbildet. I hele min levetid har politikere diskutert løsninger og ansvarsfordeling. Likevel har vi ikke klart å gjøre nok.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Per-Willy Amundsen og Jens Johan Hjort: Kranglet «så busta føk» i 2012
Justisminister Per-Willy Amundsen har tidligere hisset på seg både politiske motstandere, media og Jens Johan Hjort. I dag er Advokatforeningens leder trygg på at den gamle feiden ikke vil gå utover samarbeidet med ministeren.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Interessant i det offentlige
Offentlige advokater tjener minst. Men faglige utfordringer frister flinke folk inn i det offentlige også, mener Just Kullberg-Marcussen.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Vil avskaffe minstestraff
Venstres stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn mener minstestraff er blitt symbolpolitikk. Som eneste jurymedlem i politikerjuryen stemte han for frifinnelse i Advokatforeningens rollespill om sovevoldtekt i Oslo tingrett.
article_print Advokatbladet 22.02.2017
Utleveringsloven § 15 nr. 2
Høyesterett avsa 9. januar 2017 kjennelse - HR-2017-47-U - vedrørende forståelsen av utleveringsloven § 15 nr. 2. Spørsmålet var om andre punktum i bestemmelsen setter en fengslingsfrist som normalt er tre uker.
article_print Advokatbladet 22.02.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt