Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Advokatbladet

advokatbladet
Advokatbladet er et fagblad som utgis av Den norske Advokatforeningen, og distribueres til nitti prosent av alle landets advokater, samt til alle domstoler, til beslutningstagere i justispolitisk sektor og til ledere innenfor juristprofesjonene.
Bladet er et nyhetsmagasin som skriver om utviklingen i rettstilstanden, om justispolitikk, rammevilkår, etikk, om rettsvesenet, og om advokaters gjøren og laden. Bladet tar opp løpende temaer i den justispolitiske samfunnsdebatten, og er en viktig arena for debatt om utviklingen i advokatyrket.
Redaksjonelt har vi en åpen og kritisk linje, og arbeider etter retningslinjene i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.
Antall lesere: 26 000 (Gallup Fagpresse 15.2)
Opplag: 9 759
Frekvens: 10 utgaver pr år
Advokatbladet
Kr. Augustsgt. 9
0164 OSLO
Tlf 22 03 50 50
Faks 22 11 53 25
Ansvarlig redaktør
Nina Schmidt
905 43 683
915 59 602
nina@advokatbladet.no
Annonseansvarlig
Jannicke Isaksen
41 41 44 40
jannickeisaksen@outlook.com

Utgiver:

Den Norske Advokatforening


Trykkeri:

07 Media Aurskog AS

Artikler fra mediet

Vil ha fri rettshjelp som valgkamp-tema
Advokatforeningen vil forbedre fri rettshjelp-ordningen, og ønsker at temaet skal få fokus i høstens valgkamp.
article_web Advokatbladet 18.04.2017
- Det er ting som tyder på at anstrengelsene for å bli kvitt dommer Christiansen var politisk motivert
- Selv om det ikke er første gang den utøvende makt i Norge har prøvd å legge seg opp i EFTA-dommernes uavhengighet, er forsøket på å fikse en domstol med bare tre dommere spesielt sjokkerende, skriver EFTA-domstolens president,
article_web Advokatbladet 03.04.2017
Sven Ole Fagernæs: - Livredd for å bli glemt
- Jeg gruet meg veldig! Jeg var forelsket i jobben min i alle år, og tenkte at den dagen jeg sluttet kom jeg til å være helt ulykkeli g. Med lette, kvikke skritt loser Sven Ole Fagernæs oss opp i gatene bak Oslo Tinghus,
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Tomtefesteloven med kommentarer
Boken gir en systematisk gjennomgang av tomtefesteloven. Loven gir regler for tomteleie hvor festeren har eller skal ha hus på grunnen. Ved feste av tomt til bolighus og fritidshus gir loven særlige regler til vern av festerne.
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Løsøreerververs Kreditorvern
Sett i rettssystematisk sammenheng skal spørsmålet om løsøreerververs kreditorvern høre hjemme innenfor rettsvernssystematikken.
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Rettigheter i velferdsstaten - Begreper, trender, teorier
Velferdsstatens mangfold av rettigheter er i stadig utvikling. Denne boken springer ut av redaktørenes akademiske nysgjerrighet på grunnleggende spørsmål om hvordan rettigheter utformes, analyseres og endres over tid.
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Strafferett, 5 utg.
Boken behandler alminnelig strafferett etter straffeloven 2005. Endringer i Grunnloven av strafferettslig betydning som ble vedtatt i 2014, er innarbeidet.
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Straffesaker i utlandet
Hvilke rettslige og faktiske muligheter har norske myndigheter til å bistå norske borgere som blir involvert i straffesaker i utlandet, enten som offer, gjerningsperson eller vitne?
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Merverdiavgift i et internasjonalt perspektiv
Er det behov for en større endring av merverdiavgiftslovens regler for grenseoverskridende transaksjoner, og da særlig reglene for tjenester, slik at de leder til resultater som samsvarer med EU-retten?
article_web Advokatbladet 31.03.2017
Menneskerettighetene og Norge
Hvilken betydning har de internasjonale menneskerettighetene hatt for utviklingen av norsk rett? I hvilken grad er Stortingets makt blitt begrenset av den internasjonale rettsliggjøringen?
article_web Advokatbladet 31.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt