Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bok og bibliotek

bok-og-bibliotek
Bok og bibliotek er et fagtidsskrift for biblioteksektoren i Norge. Tidsskriftet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk, for eksempel nye arbeidsformer, teknologiske utfordringer, litteratur- og kulturformidling, bibliotekforskning, lokaler og prosjekter. Bladet skal stimulere til faglig refleksjon og debatt og også holde et fokus på de kulturpolitiske rammene som omgir biblioteksektoren. Bladet er redaksjonelt uavhengig og redigeres etter Redaktørplakaten.
Opplag: 2 931
Frekvens: 6 utgaver pr år
Bok og bibliotek
Boks 4 St. Olavs plass
0130 OSLO
Tlf 41 33 77 86
Faks
Redaktør
Odd Letnes
41 33 77 86
odd.letnes@bokogbibliotek.no
Annonseansvarlig
Lars-Kristian Berg
93 00 33 38
lakris@lakrismedia.no

Utgiver:

ABM-Media AS


Trykkeri:

Arena Media

Artikler fra mediet

Viktig med åpen tilgang til forskning
Grunnlovens paragraf 100 sier at staten plikter å legge til rette for en åpen og opplyst offentlig samtale, og vi kan tenke oss få tiltak som vil oppfylle denne plikten bedre enn åpen tilgang til forskningsresultater,
article_web Bok og bibliotek 17.02.2017
Setter realfagene på kartet
Realfagbiblioteket på Universitetet i Oslo (UiO) ble Årets Bibliotek i 2016 etter å ha vært nominert i flere år uten å vinne. Og jubelen lot ikke vente på seg, for veien dit har vært lang.
article_web Bok og bibliotek 16.02.2017
Fake news, det postfaktuelle og den algoritmiske kultur
Donald Trump er blevet indsat som USA's nye præsident.
article_web Bok og bibliotek 16.02.2017
Offentlighetens akvarium
Kan det amerikanske valget lære oss noe om offentlighet som er relevant for norske folkebibliotek når de skal utforme sin rolle som arenaer for offentlig samtale og debatt - bortsett fra at det viste oss en offentlighet i forfall,
article_web Bok og bibliotek 16.02.2017
Satsning på barn gir resultater
Sortland bibliotek opplevde i fjor en økning på 1500 utlån fra året før, og det takket være utlånet av barnebøker.
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017
Asker anno 2016
For å utvide bildesamlingen sin, arrangerte Asker bibliotek nylig fotokonkurransen «Asker anno 2016». Som navnet tilsier, siktet konkurransen på å illustrere livet i Asker i året som var.
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017
Støtte til Finnmarksbibliotekene
I desember bevilget Nasjonalbiblioteket støtte til 12 bibliotekprosjekter i Finnmark på til sammen kroner 485 000, melder Radionordkapp.no. Tilskuddene går blant annet til tiltak som debatter, arrangementer, og aktiviteter for integrering av innvandrere.
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017
Fabelprosa i Trøndelag
Formidlingsprisen ble til fantasi og magi i bibliotekene
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017
Folkebibliotekets legitimitet
Halmstadkonferansen er en møteplass for nordiske folkebibliotekarer og kulturpolitikere, og i juni ble den holdt i Bergen, med cirka 150 deltakere.
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017
«... videst mulig informasjon... » - 15 år etter
I 2001 kom Anders Ericson med noe så sjeldent som en debattbok om norske folkebibliotek. Hovedtemaet var bibliotek og samfunnsinformasjon. Bokas tittel var hentet fra folkebibliotekenes standardreglement der det stod at bibliotekene ikke bare skulle gi «videst mulig informasjon», men også «orientering om aktuelle samfunnsspørsmål».
article_print Bok og bibliotek 09.02.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt