Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bok og bibliotek

bok-og-bibliotek
Bok og bibliotek er et fagtidsskrift for biblioteksektoren i Norge. Tidsskriftet tar opp temaer, trender og nyheter som angår bibliotek og bibliotekpolitikk, for eksempel nye arbeidsformer, teknologiske utfordringer, litteratur- og kulturformidling, bibliotekforskning, lokaler og prosjekter. Bladet skal stimulere til faglig refleksjon og debatt og også holde et fokus på de kulturpolitiske rammene som omgir biblioteksektoren. Bladet er redaksjonelt uavhengig og redigeres etter Redaktørplakaten.
Opplag: 2 931
Frekvens: 6 utgaver pr år
Bok og bibliotek
Boks 4 St. Olavs plass
0130 OSLO
Tlf 41 33 77 86
Faks
Redaktør
Odd Letnes
41 33 77 86
odd.letnes@bokogbibliotek.no
Annonseansvarlig
Lars-Kristian Berg
93 00 33 38
lakris@lakrismedia.no

Utgiver:

ABM-Media AS


Trykkeri:

Arena Media

Artikler fra mediet

Makerspace i bibliotekene - en trend?
Unge er dritgode på teknologi og hvordan den brukes, men hvor gode er de egentlig på hvordan teknologien bak mobiltelefonen fungerer fra innsiden? Makerspace er på vei inn i bibliotekene.
article_web Bok og bibliotek 06.05.2017
Endelig flere samiske ungdomsbøker
De siste månedene er det gitt ut masse ungdomsbøker på samisk, fortalte jeg nettopp til en bibliotekarkollega sørpå. Hun lyste opp. Masse? Så bra! svarte hun. Hvor mange? Fem, kunne jeg svare. Hun ble stum.
article_web Bok og bibliotek 27.04.2017
Nasjonalt tilsynsorgan nå! Fjernlånssamarbeidet forvitrer
I Norge har vi et fragmentert biblioteklandskap med forskjellige typer bibliotek med ulikt samfunnsoppdrag og ulike datasystemer. Det er behov for å gjeninnføre en nasjonal tilsynsmyndighet for biblioteksektoren.
article_web Bok og bibliotek 26.04.2017
Smått er fortsatt godt
Vi har hørt det før, mange ganger: Biblioteket er samfunnets egen tenketank, biblioteket er samfunnets sjel, biblioteket er demokratiets siste skanse, biblioteket er ytringsfrihetens bastion.
article_web Bok og bibliotek 25.04.2017
Biblioteket på døra
Levering av produkter rett på døra har i løpet av de siste årene blitt et populært fenomen - kan en slik tjeneste også komme i biblioteket, spør Kaddy Marong (t.v.) og Lone Wanderås Fossum i en kommentar.
article_web Bok og bibliotek 05.04.2017
- Manglande digitalisering kan føre til at kulturarv går tapt
Nasjonalbiblioteket er i god gjenge med omsyn til digitalisering og har digitalisert 88 prosent av samlinga si. På andreplass kjem museumssektoren med 30 prosent. Verstingen er Arkivverket som berre har digitalisert 2 prosent av samlingane.
article_web Bok og bibliotek 05.04.2017
Drammensbiblioteket velger Axiells digitale plattform for bibliotektjenester
Axiell Quria gjør det mulig for Drammen å realisere sin visjon om fremtidens bibliotek og vil være en drivkraft bak den digitale omdanningen av biblioteket, skriver Axiell i en pressemelding 4. april 2017.
article_web Bok og bibliotek 04.04.2017
Bibliotek skaper kvalitet i høyere utdanning
Da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la frem stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning, var ikke bibliotek nevnt med et ord. Det er uholdbart. Hva gjør Norsk Bibliotekforening med det?
article_print Bok og bibliotek 16.03.2017
Og nå: Utenriks
For kommende fireårsperiode har Norsk Bibliotekforening nominert tre nye nordmenn til fagseksjoner i den internasjonale bibliotekorganisasjonen IFLA.
article_print Bok og bibliotek 16.03.2017
Styrk lovverket for skolebibliotekene!
Til: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen Fra: Norsk Bibliotekforening, Foreningen les! , Leser søker bok, Norsk forfattersentrum, Norske Barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk barnebokinstitutt, Bibliotekarforbundet, Kulturforbundet i Delta, Skolenes Landsforbund, Utdanningsforbundet og Fagforbundet Dato: 18. januar
article_print Bok og bibliotek 16.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt