Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Kilden kjønnsforskning.no

kilden-kjonnsforskningno
Kilden kjønnsforskning.no formidler norsk kjønnsforskning i Norge og i utlandet. Kjønnsforskningen er tverrvitenskapelig noe som innebærer at vi dekker forskning innen en rekke fagområder og disipliner særlig innen samfunnsvitenskapen, humaniora og medisin. Lurer du på hva kjønnsforskning er, kan du finner mer informasjon her: hva-er-kjonnsforskning

Kilden kjønnsforskning.no henvender seg til studenter, forskere, politikere og byråkrater og til de som er opptatt av, og vil vite mer om, kjønn og likestilling.
Kilden kjønnsforskning.no
Boks 564
1327 LYSAKER
Tlf 22 03 80 80
Faks

Utgiver:

Kilden kjønnsforskning.no


Artikler fra mediet

Forsker til Forskningsrådets nye direktør: - Også menn har kjønn
Hvorfor er det da kvinner som skal ta ansvar for kjønnsperspektiver i forskning, spør forsker Astri Dankertsen.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 23.03.2017
Kjønnsavdelingen episode 3 - Velferd på spill
Hvorfor er sykepleie et kvinneyrke? Og hvordan skal velferdsstaten møte økende krav til helsetjenester? I tredje episode av Kjønnsavdelingen diskuterer vi det kjønnsdelte arbeidsmarkedet og velferdsstatens utfordringer.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 22.03.2017
- Kjønnsbalanse er det viktigste virkemiddelet for å få kjønnsperspektiver i forskning
Forskningsrådets nye direktør er opptatt av å få flere kvinner inn i forskningens verden, men syns det er vanskelig å si mer om hvordan få inn kjønnsperspektiver i forskninga. Vi har stilt John-Arne Røttingen spørsmål om kjønn og sånn.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 21.03.2017
Kidsa klarer fint å dusje nakne sammen etter gymtimen
Hysteriske debatter om unge som sliter med nakendusjing overdriver, mener forskere. Å dusje naken etter gymtimen er uproblematisk for langt de fleste.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 16.03.2017
Kjønnsavdelingen episode 2: Media
Hvordan fremstilles kvinner og menn i norske medier? Og hvem har definisjonsmakta? I andre episode av Kjønnsavdelingen utforsker vi likestillingsutfordringene i media.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 15.03.2017
Mannsbastionen endrer seg
Juridisk fakultet ved UiO er preget av homogenitet og sosial reproduksjon - men også av bedre kjønnsbalanse og mye vilje til endring. Det viser en ny rapport.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 14.03.2017
Kjønnsavdelingen episode 1: Voldtekt
Hvorfor er det så få som anmelder en voldtekt? Er rettssikkerhet for voldtektsofre godt nok ivaretatt i Norge? Første episode av Kjønnsavdelingen diskuterer hvordan voldtekt forstås og behandles i Norge.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 08.03.2017
Vil det nye arbeidslivet true likestillingen?
Vi må tenke høyt om hvordan teknologi vil påvirke arbeidslivet i fremtiden, og hva det vil gjøre med norsk likestillings- og familiepolitikk, skriver Mari Teigen.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 07.03.2017
Kjønnsavdelingen: Bonusepisode!
Bakgrunnen for podkasten Kjønnsavdelingen er Beijingplattformen. Siden 1995 har den vært et verktøy for mobilisering og likestillingsarbeid verden over.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 06.03.2017
- Problemet er ikke at jenter er flinke, men at gutter underpresterer
Gutter og jenter presterer forskjellig på skolen, men forskere er usikre på hvor mye som skyldes ulik modning.
article_web Kilden kjønnsforskning.no 02.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt