Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Demens & Alderspsykiatri

demens-alderspsykiatri
Tidsskriftets formål er å spre kunnskap om demens og alderspsykiatri. Demens & Alderspsykiatri dekker forskning, god og veldokumentert praksis og aktuell politikk som angår omsorgen for personer med demens og/eller alderspsykiatriske lidelser.
Tidsskriftet henvender seg til en bred og tverrfaglig gruppe ansatte i kommune- og spesialisthelsetjenesten og i omsorgstjenestene.
Frekvens: 4 utgaver pr år
Demens & Alderspsykiatri
Boks 2136
3103 TØNSBERG
Tlf 33 34 19 50
Faks 33 33 21 53

Utgiver:

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse


Trykkeri:

BK Gruppen AS

Artikler fra mediet

- Må lære av andre lindrende omsorgsmiljøer
Aldri alene Når kveldsmaten er fortært, er de fleste beboerne på Utsikten også forsynt av dagen. De vil gjerne følges til sengs. Alvoret i manges tilstand til tross; Avdelingen har for tiden bare én sengeliggende pasient.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Hvordan dagaktivitetstilbud for personer med demens virker inn på
De siste årene har det vært en internasjonal og nasjonal satsing på dagaktivitetstilbud til personer med demens (1-4). Å prøve ut gode modeller for slike dagaktivitetstilbud og øke antall plasser var et satsingsområde i Demensplan 2015 gjennom arbeidet med «Utviklingsprogram om dagaktivitetstilbud og avlastningsordninger for personer med demens». Dette arbeidet har gitt betydelig økning av antall
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
En samtale om liv og død
Åtte år har gått siden Birgitta Fyrands ektemann Ole Fyrand fikk en demensdiagnose. Dagene har vært fylt med aktiviteter, glede og sorg. Familien tar også livets siste dager dødsens alvorlig.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Aktive dager i Pasvik
Aldring og helses fotograf Martin Lundsvoll har latt seg begeistre av Inn på tunet-tilbudet for personer med demens på Nordmo gård i Pasvik. Gjennom denne bildereportasjen får vi alle ta del i hans opplevelser.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Markerte hukommelsesklinikkens 25 første år
Hukommelsesklinikken ved geriatrisk avdeling, Oslo universitetsykehus Ullevål, inviterte i september til en todagers konferanse for å markere sitt 25-årsjubileum.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
En oase ved veis ende
Ni av ti bofellsskap ved sykehjemmet Beim Goldknapp har navn etter en blomst. Symbolet for det tiende er en fallende stjerne på himmelblå bunn.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Palliasjon til pasienter med demens
Mormor bor på en skjermet demensavdeling på et sykehjem i Oslo. Hun er 96 år og har sannsynligvis ikke så lenge igjen å leve. I de siste årene har demenssykdommen utviklet seg, og det er en god stund siden hun kjente igjen noen av oss i familien. Hun kommuniserer stadig dårligere, så det er ikke lenger noen vits i å spørre henne om hun har vondt noe sted eller har andre plager. Jeg tror ikke hun
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Et godt liv for sykehjemsbeboere med demens - hva er det?
Hvordan opplever sykehjemsbeboere med demens sin hverdag? Er den spennende, kjedelig, god eller deprimerende? Og hva påvirker deres opplevelser positivt?
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Identitetsverdighet hos personer med demens
Demens er en trussel mot menneskets identitetsverdighet. Det er mye vi kan gjøre for å hjelpe personer med demens til å føle seg viktige og verdifulle.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016
Ventesorg - en naturlig reaksjon
Sorg oppfattes som en naturlig reaksjon ved tap. Når vi selv eller noen av våre nærmeste får en uhelbredelig og dødelig sykdom kan mange av de samme reaksjonene oppstå. Begrepet ventesorg tas i bruk av stadig flere.
article_print Demens & Alderspsykiatri 07.12.2016

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt