AddToAny

Atpro200 trekkes fra markedet

Atpro200 trekkes fra markedet
To klinisk ernæringsfysiologer ved Lovisenberg Diakonale Sykehus undersøkte det medisinske næringsmiddelet Atpro200 etter forespørsel fra kjøkkenet, som hadde mottatt reklame for produktet.
Proteintilskuddet ble vurdert som uegnet og er dermed ikke lenger tilgjengelig på det norske markedet.

Elisabeth Strøm

Mange sykehjem og sykehus kjenner til Atpro200. Proteinpulveret har vært markedsført gjennom Vital Ernæring, og tilgjengelig gjennom Asko og Servicegrossistene.

Energi- og næringstett kost anbefales som standardkost for pasienter og brukere i sykehjem og ved enkelte avdelinger på sykehus. Denne kostformen skal vurderes for alle som er i risikogruppen for å utvikle underernæring og/eller er underernærte. Melk, fløte og oljer er gode produkter å berike maten med for å øke mengden av kalorier og fett. Disse produktene inneholder derimot ikke mye proteiner.

Det er her Atpro200 kommer inn i bildet. Det blir markedsført som et kokestabilt, hydrolisert proteinrikt pulver med nøytral smak. Ved hjelp av produktet kan kjøkkenet enkelt øke innholdet av kroppens byggesteiner, uten at det går på bekostning av smak og kvalitet. I følge Vital Ernæring består Atpro200 av gelatin, som er protein utvunnet av okse.

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Et nytt innovasjonsprosjekt skal gjøre offentlig innkjøp av mat og cateringstjenester mer bærekraftig. I prosjektet «Kjøp bærekraftig» ses det til kjøkkentjenesten i Arendal kommune som har jobbet målrettet med dette i over 20 år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Å være kokk og fagarbeider er en fysisk og mentalt krevende profesjon og kan sammenlignes med idrett. Utøvere kan ikke prestere på høyt nivå uten å være i slaget. Dette krever riktig kosthold, mosjon og balanse mellom arbeid og hvile.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024
Totalt var det 4,4 millioner sidevisninger på Godfisk i 2023. Det er en økning på hele 600.000 sammenlignet med året før. Nok en gang var det oppskrifter på laks og torsk som tronet på søketoppen.
Kjøkkenskriveren 26.02.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt