Kjøkkenskriveren
26.02.2024
Det er ikke bare i Norge vi spiser komler. Den er kjent som tilbehør både i Sverige, Ukraina, Polen og Sentral-Europa. I Litauen er potetball nasjonalretten. Gnocchi er italienernes svar på komle.
SYLTET LØK
1 dl klar eddik 7% 2 dl sukker 3 dl vann 5 rødløk SLIK GJØR DU: Kok opp sukker, vann og eddik til syltelake. Finhakk rødløk (eller sjalottløk).
Hell den kokende laken over løken. Sett løken med laken på kjøl (helst natten over for fin farge).
KOMLEGNOCCHI
300 g raspeballer-mel fra Stangeland Mølle 420 g vann 60 g finrevet parmesan 3 eggeplommer SLIK GJØR
Gå til mediet1 dl klar eddik 7% 2 dl sukker 3 dl vann 5 rødløk SLIK GJØR DU: Kok opp sukker, vann og eddik til syltelake. Finhakk rødløk (eller sjalottløk).
Hell den kokende laken over løken. Sett løken med laken på kjøl (helst natten over for fin farge).
KOMLEGNOCCHI
300 g raspeballer-mel fra Stangeland Mølle 420 g vann 60 g finrevet parmesan 3 eggeplommer SLIK GJØR