Kjøkkenskriveren
26.02.2024
- Hva har vært din rolle i bokprosjektet? - Grovt sett er det jeg som har tatt meg av tekstene, Honstad har stått for oppskriftene, mens Kristensen har vært kvalitetssikrer og koordinator.
FORTJENER OPPMERKSOMHET
Steffensen mener klippfisk er en fantastisk råvare med mild smak, noe som gjør at den kan brukes på flere måter enn i bacalao.
- Bacalao er morsomt. Man tenker på det som en norsk rett, men det er jo egentlig en spansk gryterett som heter Bacalao a la Vizcania, der bacalao bare er det spanske ordet for torsk. I dag er klippfisk særlig populært i Portugal, der det heter bacalhau. Der er klippfisk en sentral del av landets matkultur, og hele 80 prosent av portugiserne spiser dette på julaften, sier Steffensen.
- Hva er det med klippfisken som mange her i landet ikke helt har skjønt?
- Hvorfor nordmenn ikke spiser mer klippfisk er egentlig ikke så rart, det har med historie å gjøre. Norge har laget klippfisk siden 1600-tal
Gå til medietSteffensen mener klippfisk er en fantastisk råvare med mild smak, noe som gjør at den kan brukes på flere måter enn i bacalao.
- Bacalao er morsomt. Man tenker på det som en norsk rett, men det er jo egentlig en spansk gryterett som heter Bacalao a la Vizcania, der bacalao bare er det spanske ordet for torsk. I dag er klippfisk særlig populært i Portugal, der det heter bacalhau. Der er klippfisk en sentral del av landets matkultur, og hele 80 prosent av portugiserne spiser dette på julaften, sier Steffensen.
- Hva er det med klippfisken som mange her i landet ikke helt har skjønt?
- Hvorfor nordmenn ikke spiser mer klippfisk er egentlig ikke så rart, det har med historie å gjøre. Norge har laget klippfisk siden 1600-tal