AddToAny

Kan sauer verte profetar i eige land?

Kan sauer verte profetar i eige land?
Kvardagen. Naboen, varmvatnet i dusjen, tuntreet, vegen til butikken, dagens tredje kaffikopp med kanelbolle til. Alt det som somme tider er vanskeleg å sjå, og difor òg setje pris på. Slik er vi no ein gong skapte, på leiting etter spenning, det gode er ein annan stad.
DET KAN VERE ei forklaring til kvifor vi lenge har hatt vanskeleg for å vere stolte over, skryte av og selje vår eigen matkultur. No er vi på veg; det måtte eit nytt, nordisk kjøken til, nokre restaurantar og kokkar i tv-ruta. Produsentar har følgt etter, lukkast du med osten din kan du - og han - etterkvart verte både lokal og nasjonal kjendis.

Vi er på glid. Men vi er ikkje i mål. Mellom anna har vi ganske langt att før vi innser kva gullgruve vi har trippande langs kysten vår. Som det står andre stadar i bladet: Trass i at villsau ikkje lenger er ein truga rase, at fleire og fleire bønder finn at den ekstensive, men ressursnyttige driftsforma høver godt for dei, trass i at fleire og fleire kokkar og kokebokforfattar snakkar varmt og vent om kjøtet, finn du ikkje villsaukjøt i norske daglegvarebutikkar.

Har villsauen mindr
Gå til mediet

Flere saker fra Ren Mat

Om eg fortel deg at huda di er eit økosystem, kva ynskjer du å gje ho?
Ren Mat 01.12.2023
Reins Kloster Akevitt, ble først lansert i 2012 etter at Reins Kloster og 3-4 andre gårder med tidligere tilknytning til Klosteret gikk sammen for å lage Norges første økologiske akevitt.
Ren Mat 01.12.2023
DEN GRØNNESTE VINEN er den som ikke drikkes. Slik resonneres det i hvert fall rundt strøm som ikke brukes.
Ren Mat 01.12.2023
Du trenger
Ren Mat 01.12.2023
Julen er høysesong for å nyte vår nasjonalsprit norsk akevitt. Brennevinet har i løpet av de siste tiårene gått fra å være ansett som fattigmanns trøst til å bli en nasjonal merkevare som kan måle seg med hvilken som helst importert brennevin.
Ren Mat 01.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt