AddToAny

Øl og historie

Øl og historie
Puben i de tidligere industrilokalene på Lademoen gjenoppliver både en bydel og et stykke bryggerihistorie.
E. C. Dahls Pub og Kjøkken, Trondheim

ARC Arkitekter AS

Interiørarkitektens beskrivelse

E. C. Dahls Pub og Kjøkken er et opplevelsessenter for øl- og matentusiaster. De tilbyr ølsmaking og øl- og matkurs til store og små grupper.

Bryggeriet ble grunnlagt av Erich Christian Dahl i 1856 og fungerte som et selvstendig foretak frem til 1980-årene. Murbygningen er fra 1900 og ligger på Lademoen i et gammelt industriområde, litt utenfor Trondheim sentrum. Bryggeriet eies i dag av Carlsberg sammen med Brooklyn Brewery, og restauranteierne Roar Hildonen og Alexander Skjefte.

Oppdragsgiverne ville skape et unikt konsept med fokus på øl sett i en historisk kontekst. Dette konseptet har Brooklyn Brewery allerede jobbet med i New York og Stockholm. Det var viktig at konseptet hadde tilhørighet til omgivelsene og bydelen. Det måtte appellere til et bredt publikum, da beliggenheten er litt usentral, samtidig som det er en bydel som er i ferd med å bli revitalisert.

Lokalet ligger i en stor ærverdig bygning med mye historie og det var viktig å få frem denne identiteten i interiørkonseptet. Ringnes ønsket et industrielt preg, driverne ønsket en hyggelig og uformell atmosfære og Brooklyn Brewery ønsket et svært enkelt og ujålete uttrykk. Vi sydde sammen innspillene etter beste evne.

E. C. Dahls Pub og Kjøkken er fordelt på to plan. I første etasje er det res
Gå til mediet

Flere saker fra Arkitektur N

At den svenske boken Jane Jacobs idéer om människor, städer och ekonomier
Arkitektur N 28.10.2022
Charlottenlund gravlund ble innviet i 2020. Et ni hektar stort område hadde da blitt forvandlet fra jordbruksland til en helt ny og livssynsnøytral gravplass, ca.
Arkitektur N 28.10.2022
Torsteinsen design har gjennom flere år skapt liturgisk inventar som tar troen inn i vår tid.
Arkitektur N 28.10.2022
På landets største gravlund har alle Gravferdsetatens arbeidsoppgaver blitt en øvelse i biologisk mangfold og grønn omstilling.
Arkitektur N 28.10.2022
Hyggelige omgivelser scorer høyt når vi skal spise lunsj, viser en ny undersøkelse. Dette tok AJ Produkter konsekvensen av da de skulle innrede sin nye kantine. Den er blitt riktig pen og innbydende, og svært så representativ.
Arkitektur N 28.10.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt