Baker og Konditor
10.03.2017
Det var mye å glede seg over i årets Konditor-NM.
Jeg føler meg klar for å konkurrere mer fremover, sier den nybakte norgesmesteren, som til daglig er ansvarlig konditor i Sjokolade Salongen på Vestfossen.
Siden mai i fjor har Tonje også vært utøver på Konditorlandslaget, og det er noe av årsaken til at hun meldte seg på NM-konkurransen.
- Jeg ble på en måte oppfordret av laget til å melde meg på, og med dem i ryggen følte jeg meg trygg, selv om det var min første konditorkonkurranse, forteller hun.
Bakgrunn som kokk
Vinterfryd var tema for konkurransen, og oppgaven var å lage én showpiece, to like kaker og to typer sjokoladekonfekt.
- Jeg syntes temaet vinterfryd var litt diffust, og vanskelig med tanke på råvarer. Så jeg brukte en del tid på å finne ut av hva jeg skulle lage. Men det jeg endte opp med, var nok veldig meg. Jeg foretrekker ofte litt enkle uttrykk, samtidig som jeg liker å jobbe en del med små detaljer, sier Tonje.
Hun har fagbrev som kokk i tillegg til svennebrev i konditorfag, og det tror hun var en fordel i konkurrans
Gå til medietSiden mai i fjor har Tonje også vært utøver på Konditorlandslaget, og det er noe av årsaken til at hun meldte seg på NM-konkurransen.
- Jeg ble på en måte oppfordret av laget til å melde meg på, og med dem i ryggen følte jeg meg trygg, selv om det var min første konditorkonkurranse, forteller hun.
Bakgrunn som kokk
Vinterfryd var tema for konkurransen, og oppgaven var å lage én showpiece, to like kaker og to typer sjokoladekonfekt.
- Jeg syntes temaet vinterfryd var litt diffust, og vanskelig med tanke på råvarer. Så jeg brukte en del tid på å finne ut av hva jeg skulle lage. Men det jeg endte opp med, var nok veldig meg. Jeg foretrekker ofte litt enkle uttrykk, samtidig som jeg liker å jobbe en del med små detaljer, sier Tonje.
Hun har fagbrev som kokk i tillegg til svennebrev i konditorfag, og det tror hun var en fordel i konkurrans