Baker og Konditor
17.02.2017
En sannsynlig fremtidsscenario er at folk må spise mer korn og grove grønnsaker og kutte ned på kjøttforbruket. Endringer i kosthold blir et viktig element i kutt av klimagassutslipp.
Mer korn og grønnsaker i kosten. Større effektivitet på jordbruksarealene våre, mindre gress og mer korn. Mindre produksjon og forbruk av rødt kjøtt kan bli realitet i norsk jordbruksproduksjon når stortingsmelding 13 skal følges opp. I meldingen "Ny utslippsforpliktelse for 2030, en felles løsning med EU", står det at - Norge vil påta seg en betinget forpliktelse om minst 40 prosent utslippsreduksjon i 2030 sammenlignet med 1990.
- Effektiv ressursbruk er å fore mennesker og ikke dyr. Når vi dyrker gress som går til dyrefôr istedenfor korn som kan være menneskeføde, så går mye energi tapt. For å skåne klimaet bør vi mennesker spise mer korn og grønnsaker og mindre kjøtt, sier konstituert leder i Framtiden i våre hender, Christoffer Ringnes Klyve.
Utnytte arealene best mulig
En del av kornarealet i Norge har de senere år blitt lagt om fra korn til gress, samtidig som importen av korn har økt.
- Dette mener vi er
Gå til mediet- Effektiv ressursbruk er å fore mennesker og ikke dyr. Når vi dyrker gress som går til dyrefôr istedenfor korn som kan være menneskeføde, så går mye energi tapt. For å skåne klimaet bør vi mennesker spise mer korn og grønnsaker og mindre kjøtt, sier konstituert leder i Framtiden i våre hender, Christoffer Ringnes Klyve.
Utnytte arealene best mulig
En del av kornarealet i Norge har de senere år blitt lagt om fra korn til gress, samtidig som importen av korn har økt.
- Dette mener vi er