AddToAny

Balansekunst

Caroline Larsen går mot strømmen av unge som forlater Kriminalomsorgen. Blant Norges farligste menn har hun funnet sin misjon.
Caroline Larsen (34) har tålt spytt i ansiktet og trusler om vold. Ikke så ofte riktignok, kollegaer har opplevd langt verre. Bare 25 år gammel ble hun satt til å vokte noen av Norges farligste menn i Ringerike fengsel.
- Jeg husker godt følelsen den gangen av å komme inn bak fengselsporten som gikk i lås bak meg. Det var litt kvelende og trangt, sier hun, rett etter mandagsvakta, sittende i en myk kafésofa på Hønefoss, en halvtimes kjøretur fra jobben denne snøtunge vårdagen.
Nei takk, ingen mat, lunsjen i fengselet var stor nok. En diskret tyggis får holde til kaffen. Siden 2019 har hun vært med i styret i NFF Ung, Fengsels- og Friomsorgsforbundets utvalg for medlemmer under 35 år.
Som aspirant var det om å gjøre å være mye ute blant de innsatte, bli kjent med hvordan de var. Mange slet psykisk. Kanskje var det greit den gangen å ikke vite for mye om bakgrunnen deres, det er kunnskap som har kommet til etter hvert. Hun har valgt å bli på vakt. Det må kreve en viss energi, en X-faktor. Det finnes et hint nordpå.

Et samfunnsansvar
Besteforeldrene hennes var fosterhjem i flere runder. To av fosterbarna ble værende, og de ble etter hvert tanta og onkelen hennes. Sånn var det i Saltstraumen i Nordland, et åpent hjem. Caroline ble vant til folk, og at folk er forskjellige. På grendeskolen havnet hun i en klasse på elleve barn - hun selv og ti gutter. Mye leven, forteller hun, men det har gått bra med samtlige.
Ballasten hjemm
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra NFF-magasinet

Vedlikeholdsetterslepet i Fengsels-Norge er stort. En rapport foreslår å legge ned flere av de eldste anstaltene.
NFF-magasinet 13.05.2024
NFF-magasinet 13.05.2024
NFF-magasinet 13.05.2024
Tillitsvalgt Kjell Grøtting i Drammen overgangsbolig har sett seg lei på at ansatte tjener så ulikt. Han vil ha med arbeidsgiver på ryddejobb i årets oppgjør.
NFF-magasinet 13.05.2024
«Trond» avsluttet narkotikaprogrammet og dro til skogs. Nå kommer den store testen.
NFF-magasinet 13.05.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt