Å reise på reportasjebesøk tidlig på høsten, kan ofte by på litt kaos. Oftest i form av maskiner og folk som er i gang med innhøsting. Denne augustdagen er det kaos også på Fæby gård i Verdal, men det er en litt annen type kaos. Det er håndverkere av alle slag som preger den ene delen av tunet.
- Vi pusser opp det gamle kornburet, sier Jørund og Silje Eggen.
Kornburet skal etter planen åpne i renovert tilstand i begynnelsen av oktober. Ikke som matlager, som var burets opprinnelige formål, men som lokale for selskap, møter og kurs. Det er bygget overgang fra Bryggerhuset, som huser sitteplass til 65 personer. Her har ekteparet restaurantvirksomhet og møtelokaler.
HJEMMEBRYGGJørund og Silje tok over Fæby i 2014. De er sjette generasjon Eggen som driver gården. I sin driftstid har de helrenovert hovedbygningen, som blant annet krones av et flott skifertak. Virketrangen er stor i dem begge, og Jørund har blant annet gjort hobby til levebrød.
- Jeg har lenge vært veldig interessert i ølbrygging og tidligere drevet med det i svært liten skala, forteller han.
Denne lidenskapen for øl førte ham sammen med Arne Marius Haugen. Sistnevnte ble kåret til årets hjemmebrygger av Norsk Hjemmebryggerforening i 2017. I konkurransen stilte han med en mørk lager, med det klingende navnet «Gjertruds julevarmer». I dag er Arne Marius bryggerisjef på Fæby.
- Vi begynte å bygge bryggeri i 2018, og det var i drift i 2019, sier de.
Da hadde Silje fortsatt jobb utenfor drifta som fysioterapeut. I dag er begge to i fullt virke på gården, med alle sine tilleggsnæringer.
- Per dags dato har vi 25 personer på lønningslista vår, i store og små stillinger. Vi har to foretak