Kjøttbransjen
25.01.2024
Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som matnasjon og i år blir det lagt særlig vekt på reinkjøtt og samisk kultur. Det var synlig både i den norske restauranten på Messe Berlin, og preget dessuten profilen på den norske standen.
Gjennom markedsrettet produktutvikling og profesjonalisering av hele verdikjeden fra vidde til bord, er oppmerksomhet omkring norsk reinkjøtt økt. Reinkjøttet har posisjonert seg som noe av det mest smakfulle og sunneste kjøttslaget vi har. Økt tilgjengelighet av reinsdyrkjøtt av god kvalitet har bidratt til en svært positiv utvikling av prisen til reineier.
Gode priser til reineier
Prisen til reineier har hatt en økning på hele 120,8 prosent i løpet av en ti-års periode.
I 2013 var prisen 47,78 kroner pr. kilo og i 2023 har Økonomisk Utvalg anslått prisen til 105,51 kroner pr. kilo. Si
Gå til medietGode priser til reineier
Prisen til reineier har hatt en økning på hele 120,8 prosent i løpet av en ti-års periode.
I 2013 var prisen 47,78 kroner pr. kilo og i 2023 har Økonomisk Utvalg anslått prisen til 105,51 kroner pr. kilo. Si