Kjøttbransjen
07.03.2024
Godkjenningen til dagens røykaromaer vil sannsynligvis bli trukket tilbake.
Siden eldre steinalder har vi brukt røyking for å smaksette, tilberede og konservere mat. Røykemetodene har blitt videreutviklet for å kontrollere prosessen, fjerne uønskete komponenter, spare vann og trevirke, og for å redusere CO2-utslipp. Blant annet har man utviklet røykaroma som en erstatning for røyking. Nå kan det altså se ut til at røykaroma ikke lenger vil være godkjent i EU.
Teoretisk risiko
Christiane Hoffmann, fagsjef for kvalitet- og mattrygghet i KLF har fulgt prosessen i EU tett.
- I 2013 ble ti røykaromaer godkjent for bruk i ti år i EU. Produsentene til åtte av disse har søkt EFSA (Europ
Gå til medietTeoretisk risiko
Christiane Hoffmann, fagsjef for kvalitet- og mattrygghet i KLF har fulgt prosessen i EU tett.
- I 2013 ble ti røykaromaer godkjent for bruk i ti år i EU. Produsentene til åtte av disse har søkt EFSA (Europ