Kjøttbransjen
07.03.2024
Mangel på faglært arbeidskraft i kjøttbransjen er en nasjonal utfordring. Derfor har lærlinger alltid vært et satsingsområde for Jens Eide slakteri i Lillesand. - Dersom vi ikke selv lager et grunnlag for rekruttering, så dør bransjen, sier daglig leder Jens Eide.
Eide mener en sterk lærlingekultur er et konkurransefortrinn for enhver bedrift. Flere av dagens ledere i slakteriet startet i sin tid som lærlinger.
- Lærlingekulturen støtter opp om stoltheten og tilhørigheten i lokalsamfunnet. Det har med kvalitet, håndverk og lojalitet å gjøre. Det er menneskene i systemet som skaper kvaliteten, ikke maskinene. For å kunne drive bærekraftig i framtida, må vi skape lokale muligheter og arbeidsplasser, sier han.
Fem lærlinger
I dag har Jens Eide fem lærlinger inne i produksjonen. Den ferskeste av dem, Even José Urestad, startet som kjøttskjærerlærling i september.
- Jeg er her for å lære faget og merker at jeg utvikler meg dag for dag. Vi har et godt arbeidsmiljø med trivelige kollegaer. Som lærling får jeg være med på alt fra slakting og skjæring, til rengjøring og rensing av indrefileten. Det er mange muligheter her for de som er engasjerte og har lyst til å lære, forteller Urestad.
Urestad mener noe av det som gjør Jens Eide til en særlig attraktiv lærlingebedrift, er at de er et av få slakt
Gå til mediet- Lærlingekulturen støtter opp om stoltheten og tilhørigheten i lokalsamfunnet. Det har med kvalitet, håndverk og lojalitet å gjøre. Det er menneskene i systemet som skaper kvaliteten, ikke maskinene. For å kunne drive bærekraftig i framtida, må vi skape lokale muligheter og arbeidsplasser, sier han.
Fem lærlinger
I dag har Jens Eide fem lærlinger inne i produksjonen. Den ferskeste av dem, Even José Urestad, startet som kjøttskjærerlærling i september.
- Jeg er her for å lære faget og merker at jeg utvikler meg dag for dag. Vi har et godt arbeidsmiljø med trivelige kollegaer. Som lærling får jeg være med på alt fra slakting og skjæring, til rengjøring og rensing av indrefileten. Det er mange muligheter her for de som er engasjerte og har lyst til å lære, forteller Urestad.
Urestad mener noe av det som gjør Jens Eide til en særlig attraktiv lærlingebedrift, er at de er et av få slakt