Baker og Konditor
07.10.2016
Nofimaforskere jobber mye med korn - med de sunne kornsortene som egner seg godt for det norske klimaet. I NM i graut deltok Nofima med Forskergrøten, og i den brukes bare råvarer som Nofima har forsket på gjennom flere år, så grøten er ekstra mettende og ekstra sunn.
Kornblandingen som blir brukt i grøten er nøye valgt ut. I den finnes blant annet kostfiberet betaglukan fra bygg og havremel fremfor havreflak. Det er heller ikke tilfeldighetene som styrer valget av topping. Honningsmarinert grønnkål og tindvedbær sørger for rikelig tilskudd av blant annet vitaminer og antioksidanter.
Havremel metter mer enn havreflak
Nofimaforskerne har undersøkt hvilke komponenter som gjør at vi kjenner oss mette når vi spiser havre, og hvilke komponenter som kan regulere blodsukker og redusere blodtrykk. De har funnet at vi kjenner oss mettere etter å ha spist grøt der fiberen er gjort mer tilgjengelig, noe som gjør grøten mer tyktflytende i tarmen.
Fiber er en viktig grunn til hvorfor kostrådene anbefaler oss å spise grove kornprodukt
Gå til medietHavremel metter mer enn havreflak
Nofimaforskerne har undersøkt hvilke komponenter som gjør at vi kjenner oss mette når vi spiser havre, og hvilke komponenter som kan regulere blodsukker og redusere blodtrykk. De har funnet at vi kjenner oss mettere etter å ha spist grøt der fiberen er gjort mer tilgjengelig, noe som gjør grøten mer tyktflytende i tarmen.
Fiber er en viktig grunn til hvorfor kostrådene anbefaler oss å spise grove kornprodukt