AddToAny

Fersk rapport: PBL-pensjon langt bedre enn KS-pensjon

Fersk rapport: PBL-pensjon langt bedre enn KS-pensjon
- Dette viser igjen at vi har en sektor som har svært ryddige lønns- og arbeidsvilkår. Vi har visst dette lenge. Men når noen prøver å skape et annet bilde, må vi bare legge fakta på bordet.
Av: Øyvind Johansen

Det sier administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL (Private barnehagers landsforbund).

En fersk rapport viser at pensjonsutbetalingene med dagens ordninger er bedre for de aller fleste som jobber i PBL-barnehager enn kommunale barnehager.

Rapporten er utarbeidet av aktuarfirmaet Lillevold & Partners på oppdrag av PBL.

Snitt: 12.790 kroner i forskjell

I rapporten har pensjonsekspertene sammenlignet utbetalt pensjon for assistenter, fagarbeidere, pedagogiske ledere og styrere født i 1950, 1960, 1970, 1980 og 1990 som jobber under KS-tariff og PBL-tariff. I regnestykkene er det tatt høyde for at folk enten jobber i 100 eller 50 prosent stillinger.

Totalt har dette gitt 40 eksempel-ansatte. 36 av disse får etter dagens ordning mer utbetalt i pensjon dersom de jobber i en PBL-barnehage enn om de jobber i en kommunal barnehage.

Dem som kommer best ut med dagens PBL-pensjon, vil etter dagens ordning kunne få 34.438 mer utbetalt med PBL-tariff enn med KS-tariff. I snitt vil hver av disse 40 eksempelmedarbeiderne - med dagens ordninger - få utbetalt 12.790 kroner mer i året når de går av med pensjon fra en PBL-barnehage enn fra en kommunal barnehage.

Se alle tallene i tabellen nederst i artikkelen.

- Direkte utidig

Arild M. Olsen, administrerende direktør i PBL. Frode Antonsen

Arild M. Olsen er ikke overrasket over at PBL-barnehager kommer godt ut.

- Vi var klar over at pensjonsordningen vår gir bedre utbetaling enn KS-ordningen. Men at det var så store forskjeller som rapporten viser, var vi ærlig talt

Les mer

Flere saker fra barnehage.no

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal mener vi trenger flere barnehagelærere med masterutdanning.
article_web barnehage.no 18.08.2017
- Barnehagens verdier står ikke bare på et papir, men gjennomføres i praksis daglig, sier Ingunn E.
article_web barnehage.no 18.08.2017
Fremskrittspartiet mener de som jobber i barnehagene vet best hvordan de skal skape et tilbud av høy kvalitet. Derfor brukerFrp bare 14 linjer i handlingsprogrammet på å fortelle hva de vil med sektoren.
article_web barnehage.no 18.08.2017
Rødts Eivor Evenrud skulle helst ønsket å slippe unna hele eierskapsdebattenom barnehagesektoren. Og mener løsningen egentlig ligger i klokkeklare lovformuleringer om kvalitet.
article_web barnehage.no 17.08.2017
Det kan synes at enkelte politikere mener at formålet med barnehagen er oppbevaring av barna til foresatte som er på jobb, og at de skal ha det fint der i åtte timer for dagen, skriver Erle Sellevåg etter partilederdebatten på NRK mandag kveld.
article_web barnehage.no 17.08.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt