SKOG
12.03.2024
Det som begynte som en velment hets av de som ikke ser elgen for mer enn kjøttdeig. Snart er vi kommet til veis ende.
I hvert fall ved den ene enden, den når dyret bruker sitt siste sukk til å rekke tungen ut til jegeren og sier værsågod, spis meg også! Den kunne jo i hvert fall ha pusset tennene først!
Det er noe helt eget med tungekjøtt. Marmorert på den vakreste måten, myk som fet postei i midten. Mange vegrer seg for å ta tak råvaren som rå, men så lenge den gikk i lungemosen var alt greit. Hos jegerens slakter kunne du mot all formodning få kjøpt en tunge saltet og flådd. Da kunne den lett bli til deilig julepålegg trukket noen timer i gryte på svak varme.
Gå til medietDet er noe helt eget med tungekjøtt. Marmorert på den vakreste måten, myk som fet postei i midten. Mange vegrer seg for å ta tak råvaren som rå, men så lenge den gikk i lungemosen var alt greit. Hos jegerens slakter kunne du mot all formodning få kjøpt en tunge saltet og flådd. Da kunne den lett bli til deilig julepålegg trukket noen timer i gryte på svak varme.