Hva er prosesseringsteknologi?
Matindustrien behandler råvarer og matprodukter før de kommer i butikken, stort sett for å fjerne bakterier og dermed sikre at maten er trygg lengst mulig. Slik behandling kalles ofte «prosessering», og innebærer stegene mellom innhøsting og transport til butikken.
Ofte gjennomgår maten ulik grad av varmebehandling for å inaktivere bakterier, noe som gjerne gjøres i en autoklav (trykk-koker). Varmen dreper bakterier, men ofte forringes kvaliteten noe gjennom denne behandlingen.
Nye teknologier utvikles for å ta bedre vare på kvaliteten, gjøre maten sunn og trygg enda lenger, og for å gjøre produksjonen raskere og mer klimavennlig.
I utgangspunktet tenkte folk at mikrobølgeteknologi var noe litt merkelig og potensielt skadelig for helsa vår.
Disse teknologiene gir mange fordeler, og forbrukerne blir stadig mer teknisk kompetente. Man skulle dermed tro at tiden nå er inne for å gi forbrukerne informasjon om moderne prosesseringsteknologier og fordelene med dem.
Men s