Norsk Landbruk
02.06.2022
LESERINNLEGG: Krig, klimakrise og strømkrise vil gjøre at vi trenger mer norsk, økologisk mat. Det vil også den norske bonden tjene på. Men skal vi få flere bønder ut på økojordene, må vi først ut av skyttergravene.
Av Bodhild Fjelltveit (2. nestleder i Norges Bondelag), Eli Berge Ness (nestleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag), Idun Bjerkvik Leinaas (leder i DebioInfo), Kjersti Berge (fagkoordinator i Norsk Landbruksrådgiving) og Markus Hustad (daglig leder i Økologisk Norge)
I EN YTRING i Norsk Landbruk 5/2022 forsøker Øystein Heggdal å framstille hele bredden av Norges landbruksorganisasjoner som ideologiske fanatikere, når vi vil satse på mer norsk, økologisk mat.
VI I LANDBRUKET ser heller til nabolandet Sverige enn Sri Lanka, som Heggdal gjør. I Sverige har de satset målrettet på offentlige innkjøp av økologisk mat, i alt fra skoler til sykehjem, med stor suksess.