AddToAny

Økende forskjeller i bransjen

Økende forskjeller i bransjen
Baker- og konditorbransjen bedret sine samlede resultater i 2019, men forskjellene i lønnsomhet og resultat øker fra de store til de små.
ÅRETS BRANSJETALL i Baker og Konditor er basert på vårt uttrekk av 487 aksjeselskaper i bransjene «Butikkhandel med bakervarer og konditorvarer» og «Produksjon av brød og ferske konditorvarer». Kriteriet for å bli med på listene, er at det har vært bevegelse i regnskapet i 2019. Flere selskaper har i år levert sine regnskaper sent, og noen få har fortsatt ikke levert sine regnskaper for 2019. Disse er ikke med i oversikten, men representerer en begrenset feilmargin.
Vårt utvalg av bedrifter omsatte for 11,6 milliarder i fjor, mot 10,8 milliarder i 2018. Det gir en samlet omsetningsvekst på 6,9 prosent, tilsvarende en verdi på 751 millioner kroner. Bransjen hadde i fjor et samlet vareforbruk på 4,5 milliarder. Det er en økning på 6,7 prosent (282 millioner kroner) fra året før. Totale lønnskostnader var i 2019 på 3,5 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning på 4,3 prosent (146 millioner kroner) fra året før.

Bedret lønnsomhet i 2019
På bunnlinjen (ordinært resultat før skatt) stod det i 2019 totalt 430 millioner kroner, mot 314 millioner i 2018. De 116 millioner kronene mer på bunnlinjen ga en økning i driftsmarginen fra 3,3 prosent i 2018 til 3,6 prosent i 2019. Resultatgraden forbedret seg fra 2,9 prosent i 2018 til 3,7 prosent i 2019. Fjorårets samlede resultat for bransjen er gledelig og nødvendig etter flere år med tilbakegang i lønnsomheten. Men en ytterligere styrking av lønnsomheten er nødvendi
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

- Veldig gledelig, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe om det økende søkertallet til yrkesfag. Mer enn 34.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Før påske la regjeringen frem forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten.
Baker og Konditor 09.06.2023
Baker og Konditor 09.06.2023
Det ypperste av råvarer og håndverksbakst i særklasse. De norske bakerne som var med på bakerisafari i København, fikk en inspirerende opplevelse!
Baker og Konditor 09.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt