Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Psykologisk.no

psykologiskno
Psykologisk.no er et gratis nettsted for psykologi-interesserte og et internasjonalt fagtidsskrift.
Psykologisk.no
Eckersbergsgt. 31
0266 OSLO
Tlf 21 65 75 05
Faks
Ansvarlig redaktør
Pål Johan Karlsen
21 65 75 05
pjk@psykologisk.no
Annonseansvarlig
Rebin Badkan
21 65 75 05
467 82 188
reb@psykologisk.no

Utgiver:

Psykologisk.no AS


Artikler fra mediet

Brukere i psykisk helse og rus opplevde økt stress og press på å bli frisk etter innføring av pakkeforløp
- Dette er en veldig klar melding fra brukerne om at de ikke har blitt tilstrekkelig informert og involvert i behandlingsforløpene sine. Dette tar vi innover oss, sier Kim Edgar Karlsen i Psykologforeningen til Dagens Medisin.
Psykologisk.no 04.03.2021
Pårørende er en viktig ressurs ved demens og andre psykiske lidelser
Mange pårørende, særlig de som bor sammen med et familiemedlem som lider av demens, forteller at de passer på familiemedlemmet døgnet rundt, skriver Ingun Dina Ulstein i boken «Psykisk helse hos eldre».
Psykologisk.no 03.03.2021
Vil ha flere miljøterapeuter i skolen
For mange elever er terskelen for høy for selv å henvende seg til «noen», enten det er til helsesykepleier eller en psykolog, skriver Anders Lorentz og Thomas Rasmussen, som er tillitsvalgte i Skolenes Landsforbund og Fellesorganisasjonen.
Psykologisk.no 02.03.2021
Dette bør du som ansatt i skolen tenke over når du jobber med elever med ADHD
Elever med ADHD kan oppleve ulike utfordringer i skolehverdagen. Det er derfor viktig at lærere og pedagoger har forståelse og kunnskap for å kunne hjelpe elever med ADHD, skriver Nina Holmen i forordet til boken «ADHD i skolen».
Psykologisk.no 02.03.2021
Vil innføre barnevernspsykolog
- Vi er i dialog med relevante myndigheter om et prøveprosjekt med psykologer inn i kommunalt barnevern, sier Håkon Skard, president i Norsk psykologforening, i et intervju med Psykologtidsskriftet.
Psykologisk.no 01.03.2021
Hvordan er det egentlig å gå til en psykoanalytiker?
For mange er den klassiske forestillingen om psykologisk behandling en pasient som prater i fri flyt på en divan, og en terapeut litt ute av synet.
Psykologisk.no 01.03.2021
Pandemien har skapt usynlige skader hos mange i frontlinjen
Yrkespresset har økt i takt med smittetrykket under koronapandemien, og har skapt det vi kaller moralske skader hos helsepersonell, skriver Hege Kristine N. Dahlen.
Psykologisk.no 26.02.2021
Røntgenbilder av schizofreni-hjernen kan åpenbare ny behandling
Et internasjonalt forskerteam har brukt avansert røntgenstråling for å avdekke nerveforskjeller i schizofreni-hjernen.
Psykologisk.no 25.02.2021
Mener at tiden for å legge ned gode døgnplasser i ungdomspsykiatrien, ikke er nå
Denne uka ble det kjent at Stortinget overstyrer beslutningen om å nedlegge Kringsjåtunet på Lillehammer. Døgninstitusjonen har blant annet spesialkompetanse på behandling av spiseforstyrrelser.
Psykologisk.no 24.02.2021
- Det er mulig å kommunisere med folk som drømmer
Forskere har nå klart å få personer som drømmer, til å svare på spørsmål og utføre enkel hoderegning.
Psykologisk.no 23.02.2021

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt