AddToAny

Westerdals-elev går til topps i Student-Oscar: - Selvfølgelig helt absurd

Rikke Gregersen har skrevet og regissert filmen som har fått pris i Student Academy Awards.
Avgangsfilmen til Rikke Gregersen ble i går tildelt en Student-Oscar. Filmen hennes, «De hensynsløse», mottok den gjeve prisen i kategorien «Narrative International Film Schools», skriver Rushprint. Tildelingen gir de «De hensynsløse» muligheten til å vinne Oscar for beste kortfilm.

Gregersen, som har skrevet og regissert filmen, gleder seg til å reise ned til utdelingen av årets student-Oscar.

- I oktober bestemmer de hvem som får gull, sølv og bronse, så det er tre vinnere. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å se de andre filmene. Det er selvfølgelig helt absurd å bli tildelt en sånn pris, sier Gregersen til Kampanje.

«De hensynsløse» handler om dysfunksjonelle parforhold og er Gregersens avgangsfilm fra Westerdals Høyskolen i Kristiania. Filmen har ikke bare vunnet student-Oscar, den ble også tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards.

Westerdals jubler

Instituttleder Leif Holst Jensen, Westerdals institutt for film og medier, sier de i dag feirer med kake og ser frem til utdelingen 17. oktober.

- Det er utrolig gøy for oss å vinne en Oscar. Studentene våre er dyktige til å fortelle historier som betyr noe og berører. «De hensynsløse» er en film med gjenkjennelige dilemmaer, gode karakterer og presist fortalt, sier Jensen.

Ifølge Rushprint har tidligere vinnere av Student-Oscar gått videre og vunnet Oscar for beste kortfilm 12 ganger, og blitt nominert hele 62 ganger. Gregersen tar likevel ingen ting på forskudd med tanke på en Oscar-nominasjon.

- Det er nok fortsatt et stykke dit. Jeg har ingen kjempehøye forhåpninger, men det ville vært helt absurd. Det er noe man ser for seg som en urealistisk drøm fra man er liten, det å kunne ta imot en Oscar. Det er fantastisk, men litt vanskelig å ta innover seg, forteller Gregersen.

Jobbet med film i tre år Den tidligere Westerdalsstudenten forteller at hun som liten hadde lyst å bli skuespiller og at det var fra den innfallsvinkelen hun drømte om å ta i mot en Oscar.

- Men jeg tror jo alle har en drøm om Oscar, enten man driver med skuespill eller film. Jeg har alltid visst jeg ville jobbe med historiefortelling i en eller annen form, men jeg hadde ikke erfaring med film før jeg begynte på Westerdals.

- Så du har jobbet med film i bare tre år og har nå mulighet til å bli nominert for Oscar?

- Ja, det kan vel kanskje oppsummeres sånn, sier Gregersen.

- Det er kanskje en seier i seg selv bare det å bli nominert? Sitte i salen med Streep og Tarantino?

- Ja, er du gal, absolutt! Det er en serier i seg selv, uten tvil. Det er gøy med kjendiser, forteller Gregersen og ler.

Heller svensk regissør enn Brad Pitt Hvis «De hensynsløse» blir nominert til Oscar vil Rikke bli invitert til uteldingen i Dolby Theatre i Los Angeles. På spørsmål om hvilken stjerne hun helst vil sitte ved siden av røper Gregersen at hun har særlig en regissør i tankene.

- Det er ikke til å stikke under en stol at svenske Ruben Östlund er min helt på mange måter. Det hadde vært gøy å snakke med han, sier Gregersen.

- Så du nøyer deg med en svensk regissør? Ikke Brad Pitt eller en annen stjerne?

- Jeg tror helst jeg ville møtt Østlund, hvis jeg kunne velge, sier Gregersen.

På spørsmål om hva hun skal gjøre fremover forteller Gregersen at hun akkurat er ferdig med opptak av en ny kortfilm og at hun først skal bli ferdig med den før hun tenker på neste prosjekt.

Nominasjonslisten til Oscar-utdelingen 2020 vil presenteres 13. januar neste år.

Image-text:

Oscar-vinner:

Rikke Gregersen ble tildelt Student-Oscar og er med det ett skritt nærmere nominasjon i Oscar for beste kortfilm: - Det er fantastisk, men litt vanskelig å ta innover seg, sier Gregersen. Foto: Privat.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Lars Galtung blir ny kommunikasjonsdirektør for If i Norge.
Kampanje 02.06.2020
335.000 seere fulgte spesialepisoden av «Åsted Norge» i går kveld.
Kampanje 02.06.2020
- Jeg tror vi har funnet en Morgenbladets måte å være digitale på, som jeg håper være nye eiere vil sette sin lit til, sier Sun Heidi Sæbø.
Kampanje 02.06.2020
Får en sentral rolle i utvikling og drift av Pressens hus.
Kampanje 02.06.2020
Try Råd henter André R. Kolve fra Gambit H+K.
Kampanje 02.06.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt