AddToAny

- Ville invitert med meg Karsten Warholm, Casper Ruud og Viktor Hovland på utflukt

Den ferske OL-vinneren Karsten Warholm er selvskreven drømmegjest dersom Anders Røed skulle planlagt en utflukt denne sommeren. Møt han i Sommerpraten.
Navn: Anders Røed

Alder: 53

Stilling: Administrerende direktør i Ringnes

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferie gikk til Frankrike. Etter et par år med lite reiseaktivitet var det godt å komme seg ut igjen.

- Gratulerer med en halv milliard i økte inntekter og nesten fem milliarder kroner i omsetning. Hvor mange prosent av omsetningen bruker Ringnes på markedsføring i løpet av et år og blir det mer trykk fremover som en følge av de gode salgstallene?

- Hva vi bruker på markedsføring er ikke tall vi deler, men det er vel ingen hemmelighet at vi er en betydelig bidragsyter også på dette området.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Da ville jeg invitert med meg Karsten Warholm, Casper Ruud og Viktor Hovland. Norske toppidrettsutøvere som hevder seg helt i verdenstoppen i globale sommeridretter er ikke hverdagskost. Og så ville jeg nok gjort det enkelt og servert dem et skikkelig burgermåltid med noe godt øl fra Ringnes i glasset. Det pleier å falle i smak.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Noe av det første jeg gjorde var å ta med kona ut på restaurant. Det har blitt litt hyppigere restaurantbesøk nå i sommer enn normalt. Det er utrolig godt å kunne gå ut igjen. Og så er det viktig at vi alle støtter opp om en bransje som virkelig har blitt rammet hardt det siste halvannet året.

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året?

- Tja, det er veldig mange som fortjener skryt for hvordan de har bidratt til å lose Norge gjennom en krevende tid både i offentlig og privat sektor. Skal jeg likevel trekke frem ett navn kan det kanskje være Camilla Stoltenberg i FHI. Selv om hun ikke har hatt svaret på alt, syns jeg hun har løst oppgaven som leder av Folkehelseinstituttet på en troverdig og meget god måte.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Det er veldig mange gode universiteter og høyskoler i Norge, men jeg tror nok jeg ville valgt å studere økonomi og markedsføring i utlandet. Rett og slett fordi jeg er nysgjerrig på hva som skjer utenfor landets grenser og fordi jeg har erfart at verden er så mye mer enn det vi ser og opplever i Norge.

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Det er i hvert fall viktig at også denne bransjen følges med på - noe jeg har inntrykk av at er tilfellet.

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper, eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- På samme måte som det er viktig å ha en sunn og åpen debatt om tobakk, alkohol og sukker - er det bra vi har en regjering og et storting som følger med på spillbransjen. Jeg er trygg på at våre folkevalgte forvalter dette ansvaret på en god måte.

- Prisen på TV-sport skyter i være og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- Jeg hopper ikke av, for jeg har aldri hatt et slikt abonnement. Det skyldes at min interesse for fotball er nesten pinlig lav.

- Speedo - yay or nay?

- Speedo er nok ikke min greie, nei.

Image-text:

Raus med rosen:

Ringnes-sjef og tidligere styreleder i Anfo, Anders Røed, mener veldig mange fortjener skryt for hvordan de har håndtert koronapandemien. - Men skal jeg likevel trekke frem ett navn kan det kanskje være Camilla Stoltenberg i FHI, sier han. Foto: Kilian Munch

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Dette er sterke tall, til tross for en liten nedgang, sier Discovery-direktør.
Kampanje 20.09.2021
Programleder Mads Hansen er strålende fornøyd med mottakelsen på andre sesong.
Kampanje 20.09.2021
Reklamebyrået Brunch bruker en noe uortodoks metode i søket på ny byråleder.
Kampanje 20.09.2021
- De presenterte oss for en idé som traff godt på våre kriterier, sier markedssjef.
Kampanje 20.09.2021
- Det er ikke lenger flertall for støtte til HRS i Stortinget, skriver justispolitisk talsperson o Arbeiderpartiet til Medier24.
Kampanje 20.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt