AddToAny

Vil gi helsearbeidere «stjernetillegg» for ekstravakter

KrF-leder Olaug Bollestad sier hun «skjønner så ufattelig godt at sykepleierne er slitne!» og tar nå til orde for å gi alle helsearbeidere «stjernetillegg» for å sikre kapasiteten.
I onsdagens spørretime på Stortinget spurte Bollestad statsminister Jonas Gahr Støre hva han ville gjøre for å sikre kapasitet i helsevesenet på kort sikt. I forlengelsen av dette, kom hun med en utfordring til helseminister Ingvild Kjerkol om å gi helsearbeidere et såkalt «stjernetillegg» grunnet det voldsomme presset de har stått i i snart to år.

- Et midlertidig «stjernetillegg» for alle som jobber ekstravakter, kan gi et positivt incentiv til helsearbeidere som har stått i unntakstilstand i snart 22 måneder, skrev Krf-lederen senere på sin Facebook-profil:

Fra Olaug Bollestads Facebook-profil

- Jeg skjønner så ufattelig godt at sykepleierne er slitne! Alarmen har gått for lengst. Helsevesenet har stått i en spagat i nesten to år nå, og selv superhelter blir slitne, skriver KrF-lederen.

Enormt press

Bollestad, som har bakgrunn som intensivsykepleier og leder på akuttmottak, viser til at hun selv har vært med å bruke et slikt tillegg for å «ta unna toppene i krevende perioder». Da var det snakk om et tillegg på 100 prosent og 150 kroner timen.

Vi ser at fle

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

I november, rett før praksis i tredje semester, pådro Daniel Agung seg en akillesseneruptur. Siden han ikke kunne belaste foten i to uker, nektet VID Bergen ham å ta praksis.
Sykepleien 28.01.2022
Vivi Brenden Bech er konstituert som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset.
Sykepleien 28.01.2022
Fredagens korona-nyheter. Regjeringen ba FHI og Helsedirektoratet om nye anbefalinger om innreisetiltak og krevde svar innen et døgn. Én uke senere har de ennå ikke bestemt seg. (Publisert 11:53) - Oppdraget ble mottatt 20.
Sykepleien 28.01.2022
Unio gjorde et forsøk på å få LO og Fellesforbundet med på laget og prioritere offentlig ansatte foran årets lønnsoppgjør. Det gikk ikke.
Sykepleien 28.01.2022
- Dette er ikke stillinger som skal erstatte sykepleiere. Stillingene kommer i tillegg til de sykepleierne vi har, sier sykepleier og avdelingssjef ved medisin og døgnopphold på Kristiansund sykehus, Monicha Strand Isaksen.
Sykepleien 27.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt