AddToAny

Vil gi helsearbeidere «stjernetillegg» for ekstravakter

KrF-leder Olaug Bollestad sier hun «skjønner så ufattelig godt at sykepleierne er slitne!» og tar nå til orde for å gi alle helsearbeidere «stjernetillegg» for å sikre kapasiteten.
I onsdagens spørretime på Stortinget spurte Bollestad statsminister Jonas Gahr Støre hva han ville gjøre for å sikre kapasitet i helsevesenet på kort sikt. I forlengelsen av dette, kom hun med en utfordring til helseminister Ingvild Kjerkol om å gi helsearbeidere et såkalt «stjernetillegg» grunnet det voldsomme presset de har stått i i snart to år.

- Et midlertidig «stjernetillegg» for alle som jobber ekstravakter, kan gi et positivt incentiv til helsearbeidere som har stått i unntakstilstand i snart 22 måneder, skrev Krf-lederen senere på sin Facebook-profil:

Fra Olaug Bollestads Facebook-profil

- Jeg skjønner så ufattelig godt at sykepleierne er slitne! Alarmen har gått for lengst. Helsevesenet har stått i en spagat i nesten to år nå, og selv superhelter blir slitne, skriver KrF-lederen.

Enormt press

Bollestad, som har bakgrunn som intensivsykepleier og leder på akuttmottak, viser til at hun selv har vært med å bruke et slikt tillegg for å «ta unna toppene i krevende perioder». Da var det snakk om et tillegg på 100 prosent og 150 kroner timen.

Vi ser at fle

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

De vil bo hjemme i bygda. Tirsdag ble de likevel sykepleierstudenter på det nye fleksible studietilbudet.
Sykepleien 18.08.2022
- Det viktigste rådet fra meg til deg - fra en sykepleierstudent til en annen - er at du omgås andre studenter. Og så lenge du gjør det, tenker jeg det kommer til å gå over all forventning, skriver nestlederen i NSF Student.
Sykepleien 18.08.2022
Vi fant over 30 sykepleiere fra 28 ulike foreninger, partier og lag rundt omkring i Arendal sentrum ved et raskt fysisk søk tirsdag ettermiddag. Dette gjør de på Arendalsuka.
Sykepleien 17.08.2022
Og fra 1. september kommer de modifiserte vaksinene til Sverige.
Sykepleien 17.08.2022
46 prosent av alle covidsyke sliter med ulike former for senvirkninger. Og symptomene kan forverres, viser en ny studie.
Sykepleien 17.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt