AddToAny

Vil du jobbe for økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv?

Vil du jobbe for økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv?
Arbeidsgiver: Kompetanse Norge Stillingstittel: To ledige stillinger som seniorrådgiver i seksjon for analyse Frist: Ansettelsesform: Fast Om stillingen Kompetanse Norge har ledige to faste stillinger som seniorrådgiver i seksjon for
analyse. Stillingene er hovedsakelig knyttet til arbeidet med framtidige kompetansebehov, og én av stillingene vil inngå i sekretariatet for Kompetansebehovsutvalget (KBU) på fulltid. For den andre stillingen vil det også tillegges oppgaver innenfor seksjonens øvrige analysearbeid. Stillingene er ledig omgående og tiltredes etter avtale.

En sentral del av sekretariatets arbeid er å innhente og gå gjennom forskningslitteratur, analyser og informasjon, utarbeide diskusjonsnotater til utvalget, samt bidra med skriving av utvalgsrapporten i tråd med utvalgets ønsker, herunder utforme forslag til anbefalinger. Sekretariatet bistår utvalget med utredninger, analyser og faglig tilrettelegging av utvalgsmøtene. Seksjon for analyse utvikler kunnskapsgrunnlag for kompetansepolitikk og gir råd til Kunnskapsdepartementet og andre kompetansepolitiske aktører. Seksjonen har ansvar for å utarbeide analyser, evalueringer, rapporter og statistikk for hele virksomheten innen en rekke fagområder. Vi jobber med kvantitative og kvalitative metoder, og gjennomfører undersøkelser og utredninger knyttet til utdanning, kompetanse og læring. Vi gjennomfører også randomiserte, kontrollerte eksperimenter, i samarbeid med eksterne forskningsmiljøer. Analyser av data fra egne undersøkelser og offentlige registre er en viktig del av arbeidet.

Det er per i dag 14 medarbeidere i seksjonen. Stillingene er faste og ledige umiddelbart.

utarbeide forskningsbasert kunnskapsgrunnlag

innhente og analysere survey- og registerdata

utvikle og gjennomføre ulike typer undersøkelser

gjennomføre evalueringer og prosjektarbeid

rapportering og formidling

lyse ut forsknings- og utviklingsoppdrag

Kvalifikasjoner

Det kreves:

relevant høyere utdanning fra universitet/høyskole på minimum mastergradsnivå, gjerne doktorgradsnivå

minimum to års arbeidserfaring med samfunnsvitenskapelige analyser og utredningsarbeid og/eller forskning

god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk

kompetanse på og erfaring med kvantitative metoder, gjerne også med kvalitative metoder

Det er også en fordel om du har:

dokumentert erfaring med å utvikle, gjennomføre og rapportere undersøkelser

god kjennskap til utdanningssystemet, særlig universitets- og høgskolesektoren

erfaring med å lese, vurdere og sammenfatte forskning

erfaring fra offentlig forvaltning

erfaring med samfunnsøkonomiske utredninger

erfaring fra prosjektarbeid

Av personlige egenskaper krever vi:

stor arbeidskapasitet

god analytisk vurderingsevne

gode samarbeidsevner

Personlig egnethet vil bli vektlagt

Vi tilbyr:

et godt sosialt miljø med dyktige og engasjerte kollegaer

fast stilling

lønn etter statens lønnsregulativ som seniorrådgiver med årslønn mellom kroner 575 600 og 726 400. Lønnsplassering avtales etter en samlet vurdering av kvalifikasjoner. For særskilt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

sentral beliggenhet i Oslo sentrum og god kantineordning,

fleksitidsordning

medlemskap i Statens pensjonskasse som gir gunstig pensjonsordning og mulighet for boliglån, til dette trekkes det 2% av lønnen til lovfestet innskudd

mobiltelefonordning

Kontaktperson

Navn: seksjonsleder Magnus Fodstad

e-post: magnus.larsen@kompetansenorge.no

telefon: 97 65 87 25

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i samfunnet. Det er derfor et personalpolitisk mål å få til en balansert sammensetning av ansatte på tvers av alder og kjønn, og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og personer som har stått utenfor arbeid og utdanning i en lengre periode. Opplysninger om dette kan bli brukt til registerformål.

Offentlig søkerliste

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren selv ber om ikke å føres opp på søkerliste, jf. Offentligloven § 25. Søkere vil i så tilfelle bli informert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Om arbeidsgiveren

Gode ordninger for læring gjennom hele livet er en betingelse for et inkluderende arbeids- og samfunnsliv. Kompetanse Norge jobber for å heve voksnes kompetanse slik at flest mulig har den kompetansen arbeidslivet trenger. Kompetanse Norge er et direktorat under Kunnskapsdepartementet. Vi har kontorer i Oslo, Bergen og Tromsø.

Kompetanse Norge, Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) og deler av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning slås sammen til et nytt direktorat fra 1. juli 2021. Direktoratet får også oppgaver fra Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) og Norsk senter for forskningsdata AS (NSD), samt overtar tjenesten Universell ved NTNU.

Sektor: Offentlig

Antall stillinger: 2

Sted: Karl Johans gate 7, 0103 Oslo

Bransje: Offentlig administrasjon

Stillingsfunksjon: Analyse

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Arbeidsgiver: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
Forskerforum 24.02.2021
Nesten 90.000 jobbet med forskning og utvikling i Norge i 2019.
Forskerforum 24.02.2021
Arbeidsgiver: Universitetet i Stavanger Stillingstittel: Postdoktor i energi, teknologi, bærekraft og samfunn Frist: Ansettelsesform: Vikariat Om stillingen Universitetet i Stavanger har ledig toårig stilling som postdoktor i energi,
Forskerforum 24.02.2021
Arbeidsgiver: Universitetet i Agder (UiA)StillingstittelInstituttleder ved Institutt for ingeniørvitenskap
Forskerforum 23.02.2021
Om stillingen Ved Institutt for helsevitenskap i Ålesund (IHA), Fakultet for medisin og helsevitenskap, har vi ledig 1-2 faste vitenskapelige stillinger som professor/førsteamanuensis helsevitenskap (helseledelse).
Forskerforum 23.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt