AddToAny

- Vi tilbyr daglig oppdrag til fastpris

- Nils Thommessen og Ally slår inn åpne dører når de etterlyser fastpris i bransjen, mener managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein. Ifølge flere av landets ledende advokatfirmaer foretrekker mange klienter uansett fremdeles timepris.
Både DNB og Handelsbanken etterlyser nok en gang en større vilje blant advokatfirmaene til å tilby flere tjenester til fastpris, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker først og fremst å avtale fastpris når vi kjøper juridiske tjenester. Det er vår klare forventning. Det stimulerer til effektivitet, noe timeprismodellen ikke gjør. Brutte forventninger dersom noe koster mer enn man trodde, er alle skuffelsers mor, sier juridisk direktør Helge Lundestad i Handelsbanken til Dagens Næringsliv.

Juridisk direktør Audun Moen i DNB har som Advokatbladet tidligere har omtalt, satt seg som mål om at 50 prosent av de juridiske tjenestene de kjøper skal skje til fastpris.

Nils Thommessens nye firma Ally vil avskaffe timepriser i advokatbransjen

- Å bevege seg bort fra timespriser og over til mer fastpris, har vært vanskeligere enn jeg trodde. Ikke minst krever det mer av oss som innkjøpere. Vi må på et tidlig tidspunkt være klare på hva vi ønsker at firmaene skal gjøre, sier Moen til DN.

Også tidligere Wiersholm-Mp Nils Thommesen, og det nyoppstartede Ally advokater har utpekt timeprisingen til en av de største utfordringene i bransjen.

- Forretningsmodellen i advokatbransjen hvor ingen er langsiktig eiere, fører til at mange er mer opptatt av egen kortsiktig vinning i stedet for å bygge selskapsverdier over tid. Det materialiserer seg også i prisingsmodellene, uttalte Thommessen til samme avis.

- Passer godt ved stor forutberegnelighet

Managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein opplyser til Advokatbladet at firmaet allerede i dag tilbyr fastpris på flere type oppdrag.

- Gjennom DN

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Endringen trådte i kraft 1. august. I den oppdaterte advokatveilederens punkt 9.3 om faktiske utdrag i straffesaker heter det at det er den ankende part som har ansvaret for å utarbeide det faktiske utdraget.
Advokatbladet 08.08.2022
Det nærmer seg 35 år siden ferieloven ble vedtatt. Partner i advokatfirmaet Ræder, Ragnhild Nakling, er en av de som mener det er på tide å gjennomgå loven i lys av rettsutviklingen på EU- og EØS-området.
Advokatbladet 08.08.2022
- For fullmektigene er det viktig å få mulighet til å henge rundt advokater og partnere for å kunne lære mest mulig, og vi oppfordrer alle til å komme på kontoret så ofte de kan,
Advokatbladet 08.08.2022
Endringer i velferdstjenestelovgivningen, helse- og omsorgstjenesteloven, folketrygdloven og opplæringsloven, universitets- og høgskoleloven og fagskoleloven. Dette er sensommerens lovnytt!
Advokatbladet 05.08.2022
Hvert år får omkring 35.000 mennesker kreft i Norge. For å hjelpe de som rammes, tilbyr kreftforeningen gratis juridisk veiledning.
Advokatbladet 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt