AddToAny

- Vi tilbyr daglig oppdrag til fastpris

- Nils Thommessen og Ally slår inn åpne dører når de etterlyser fastpris i bransjen, mener managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein. Ifølge flere av landets ledende advokatfirmaer foretrekker mange klienter uansett fremdeles timepris.
Både DNB og Handelsbanken etterlyser nok en gang en større vilje blant advokatfirmaene til å tilby flere tjenester til fastpris, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi ønsker først og fremst å avtale fastpris når vi kjøper juridiske tjenester. Det er vår klare forventning. Det stimulerer til effektivitet, noe timeprismodellen ikke gjør. Brutte forventninger dersom noe koster mer enn man trodde, er alle skuffelsers mor, sier juridisk direktør Helge Lundestad i Handelsbanken til Dagens Næringsliv.

Juridisk direktør Audun Moen i DNB har som Advokatbladet tidligere har omtalt, satt seg som mål om at 50 prosent av de juridiske tjenestene de kjøper skal skje til fastpris.

Nils Thommessens nye firma Ally vil avskaffe timepriser i advokatbransjen

- Å bevege seg bort fra timespriser og over til mer fastpris, har vært vanskeligere enn jeg trodde. Ikke minst krever det mer av oss som innkjøpere. Vi må på et tidlig tidspunkt være klare på hva vi ønsker at firmaene skal gjøre, sier Moen til DN.

Også tidligere Wiersholm-Mp Nils Thommesen, og det nyoppstartede Ally advokater har utpekt timeprisingen til en av de største utfordringene i bransjen.

- Forretningsmodellen i advokatbransjen hvor ingen er langsiktig eiere, fører til at mange er mer opptatt av egen kortsiktig vinning i stedet for å bygge selskapsverdier over tid. Det materialiserer seg også i prisingsmodellene, uttalte Thommessen til samme avis.

- Passer godt ved stor forutberegnelighet

Managing partner Finn Bjørnstad i Wikborg Rein opplyser til Advokatbladet at firmaet allerede i dag tilbyr fastpris på flere type oppdrag.

- Gjennom DN

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

«Det legges i forholdsmessighetsvurderingen også vekt på at det på grunn av advokataksjonen foreløpig er uklart når hovedsaken kan berammes i Høyesterett», heter det i Frostating lagmannsretts kjennelse.
Advokatbladet 21.01.2022
Som advokat har Arne Meltvedt (86) prosedert over tusen saker for Høyesterett, og han er kjent for sine retoriske evner og glimrende prosedyrer. Her kan du lese hans beste råd.
Advokatbladet 21.01.2022
- Det fine ved å være tidlig ute med å sikre etterlevelse av åpenhetsloven er at gode systemer minsker risikoen for at bedriften eksponeres for foretaksstraff, sier partner Halvard Helle i Schjødt. Han har fem råd på veien.
Advokatbladet 20.01.2022
- Foreløpig har vi ikke fått noen tilbakemelding som gjør at det er noen umiddelbar utsikt til at vår aksjon kan avblåses, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas.
Advokatbladet 19.01.2022
- Den handler ikke om taushet, men om åpenhet. Og den handler ikke om advokaten, men om klientens rett til fortrolig rådgivning, sa Merete Smith.
Advokatbladet 18.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt