AddToAny

Vi søker kvantitativ samfunnsforsker

Vi søker kvantitativ samfunnsforsker
Institutt for samfunnsforskning (ISF) er et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsmiljø på områdene samfunnsliv, politikk og arbeidsliv.
For å styrke arbeidslivsforskningen søker vi nå en samfunnsøkonom eller kvantitativ samfunnsforsker som ønsker å være med på å utvikle ny kunnskap innen forskningsområdene arbeid, utdanning og velferd.

Instituttet er organisert i forskningsgrupper, og den som tilsettes vil inngå i forskningsgruppen Arbeid og velferd. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være kvantitativ forskning innenfor arbeidslivsområdet med bruk av registerdata. Du vil også bidra inn i arbeidet med å utvikle forskningsgruppens tema og ta initiativ til innhenting, gjennomføring og ledelse av forskningsprosjekter.

Samarbeid er viktig for instituttet og den som tilsettes må ha gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i tverrfaglige fellesskap og prosjekter på tvers av ISFs grupper.

Kvalifikasjonskrav:

Doktorgrad i samfunnsøkonomi, sosiologi, statsvitenskap, eller andre nærliggende samfunnsvitenskapelige fag.

Erfaring fra kvantitativ forskning på arbeidsmarked, utdanning og/eller velferdsspørsmål.

Kompetanse og erfaring med relevante kvantitative samfunnsvitenskapelige metoder.

Erfaring med vitenskapelig publisering.

Erfaring med prosjektledelse og prosjektakkvisisjon er en fordel.

God muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.

Vi ser etter en person som:

Har gode analytiske evner.

Har kunnskap og erfaring fra analyser på registerdata. Det er en fordel med erfaring fra analyser for avdekke kausale sammenhenger.

Har evne til å jobbe selvstendig, gode samarbeidsevner og god evne til gjennomføring.

Vi tilbyr:

Fast stilling.

Lønn i henhold til gjeldende lønnssystem, medlemskap i Statens pensjonskasse og gode forsikringsordninger.

Et svært godt arbeidsmiljø og gode muligheter for faglig og personlig utvikling.

Vi ønsker både erfarne og nyutdannede søkere. Kandidater som er i ferd med å levere eller nylig har levert sin doktorgradsavhandling kan også komme i betraktning. Tilsetting skjer i så fall med forbehold om at graden oppnås.

Om søknaden:

Søknad med CV, kopier av relevante vitnemål og attester, samt liste over vitenskapelige arbeider sendes elektronisk via denne siden.https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/204277/kvantitativ-s...

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 3. mai 2021.

Kontaktpersoner:

Forskningsleder: Kjersti Misje Østbakken: k.m.ostbakken@samfunnsforskning.no

Direktør: Tanja Storsul: tanja.storsul@samfunnsforskning.no

Om oss

Institutt for samfunnsforskning er en uavhengig forskningsstiftelse, opprettet i Oslo i 1950. Instituttet har i underkant av 50 forskere med hovedsakelig samfunnsvitenskapelig bakgrunn. Forskerne er organisert i tre forskergrupper og forsker innenfor temaene: arbeid, velferd, likestilling, migrasjon, sivilsamfunn, medier og offentlighet, valg og demokrati. Vår forskning skal være faglig uavhengig, nyskapende, samfunnsrelevant og holde et høyt akademisk nivå. Forskningen skal frembringe kunnskap og forståelse for områder som er viktig i samfunnsutviklingen nasjonalt og internasjonalt.

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

I «Ulykkelige Arabia» blir vi opplyst om hvor sentralt dette landet som vi vet så lite om, likevel er.
Forskerforum 14.05.2021
Aldri anna enn språk er ei spalte om språket i kunnskapssektoren. Vi har fått fast hjelp frå to terminologar, som her uttalar seg som språkmenneske og berre på vegner av seg sjølve.
Forskerforum 14.05.2021
- Vi satser på kompetanse og kunnskap gjennomgående i vårt program, sier Høyres Aase-Marthe Johansen Horrigmo.
Forskerforum 14.05.2021
Blå blomster med lang stilk og stor utbredelse er en forskningsvinner, viser forskning.
Forskerforum 14.05.2021
Sterke krefter, internasjonalt og nasjonalt, ynskjer ikkje berre tettare kontakt mellom høgare utdanning og arbeidsliv, men å bruke pengar som pressmiddel.
Forskerforum 14.05.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt