AddToAny

Vi søker instituttleder til Institutt for yrkesfaglærerutdanning - Norges fremste yrkespedagogiske miljø

Ansettelsestype: Åremålsstilling/Heltid Søknadsfrist: Tiltredelse: Lønn: 790 100-935 300,- pr.
år

Antall ledige stillinger: 1

Arbeidsomfang: 100%

Sted: Lillestrøm

Referansenummer: 22/06294

Kontakt: Heidi Hertzberg Wold, 99128858

OsloMet - storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.

Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) har ca. 550 ansatte og 7000 studenter, og holder til i Oslo og Akershus. Fakultetet består av fire institutter og Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Fakultetet utdanner fremtidens lærere fra barnehage til og med videregående skole, i nært samarbeid med praksisfeltet. Fakultetet tilbyr ph.d. i utdanningsvitenskap for lærerutdanning. I tillegg tilbyr fakultetet utviklingsstudier og utdanning i tegnspråk og tolking. Mangfold er en kjerneverdi for fakultetets virksomhet. Forsknings- og utviklingsarbeidet er profesjonsrettet, praksisnært og internasjonalt orientert.

Institutt for yrkesfaglærerutdanning (YLU) er det ledende fagmiljøet for yrkespedagogisk arbeid i Norge, med en bred satsing på forskning og utvikling i nært samarbeid med arbeidslivet. Instituttet utdanner yrkesfaglærere og trafikklærere, tilbyr praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag, master i yrkespedagogikk og en rekke etter- og videreutdanninger. Kompetansesenteret for yrkesfag, som inngår i instituttet, har betydelig oppdragsvirksomhet.

Vi søker instituttleder til Norges fremste yrkespedagogiske miljø

Om stillingen:

Som instituttleder vil du ha en sentral rolle i å videreutvikle OsloMets lærerutdanninger til å bli ledende i tråd med profilen om mangfold, bærekraft og det tverrprofesjonelle perspektivet. Du må derfor ha uttalte ambisjoner når det gjelder forskning, utdanning og formidling innenfor det yrkespedagogiske feltet, i nært samarbeid med arbeidslivet. Instituttet har ca. 80 ansatte og en ledergruppe på totalt 5. Som instituttleder rapporterer du til dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, og er en del av ledergruppen ved fakultetet.

Stillingen som instituttleder er en 4-årig åremålsstilling. Det er mulig å søke forlengelse i to perioder, altså inntil 12 år. Du blir bedre kjent med både fakultet og institutt på følgende nettsider: og.

Dine sentrale arbeidsoppgaver er:

lede og utvikle instituttet i tråd med OsloMets verdier

bidra til å fremme forskning, utdanning og formidling i samarbeid med de ansatte og arbeidslivet

videreutvikle samarbeid og nettverk med sentrale partnere på fakultetet, i utdanningssektoren, næringsliv og offentlige myndigheter

videreutvikle en positiv og inkluderende organisasjonskultur og et godt arbeidsmiljø for medarbeidere og studenter

Vi søker deg som har:

ph.d. eller førstekompetanse innen relevant fagfelt. Relevant bakgrunn/erfaring kan kompensere for dette kvalifikasjonskravet

master/hovedfag i yrkespedagogikk, pedagogikk eller tilsvarende

god kjennskap til nasjonal og internasjonal forskning på det yrkespedagogiske fagområdet

ledererfaring fra relevant offentlig eller privat virksomhet knyttet til forskning/skole/arbeidsliv

motivasjon for samfunnsoppdraget til universitetet generelt og yrkesfaglærerutdanning spesielt

Gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Det er en fordel at du har:

fagbrev/svennebrev i et av yrkesfagene

erfaring fra undervisning, forskning og utviklingsarbeid på et yrkesfaglig område

lederutdanning

Som leder har du evne til å utøve god personal- og strategisk ledelse, og du har en tydelig, inkluderende og resultatorientert lederstil som fremmer godt arbeidsmiljø. Du har gode samarbeidsevner, relasjonelle ferdigheter, samt gode evner til å delegere, og motivere ledere og medarbeidere. Det er også viktig at du er en synlig og dyktig kommunikator i det offentlige ordskiftet, samt overfor instituttets medarbeidere og studenter.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg:

en utfordrende lederoppgave ved Norges fremste yrkespedagogiske fagmiljø, på Norges tredje største universitet

mulighet til å prege fremtidens yrkesfaglærerutdanning

muligheter for faglig utvikling innen ledelse og akademia

gunstige låne- og pensjonsbetingelser i Statens Pensjonskasse

fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger:

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

Dekan Roger Andre Federici, e-post:, mobil: 959 36 231

Fakultetsdirektør Jarle Traavik, e-post:, mobil: 464 12 402

Stillingen lønnes iht til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode1475 instituttleder, lønnstrinn 78-84, dvs kroner 790 100-935 300,- pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen i utlysningen "logg inn og søk stillingen".OsloMet er sertifisert av med rettigheter til å bruke logoen (HRS4R) og medlem i nettverket som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Budsjettforlik ber regjeringen gå videre med nybygg for Griegakademiet og Havforskningsinstituttet.
Forskerforum 30.11.2022
Et godt belagt forsøk på å tolke Xi Jinping i en bok om Kina sett utenfra.
Forskerforum 29.11.2022
Bastian Fromm stusset over en artikkel i et svært anerkjent tidsskrift. Men å få publisert bekymringen var ingen enkel sak.
Forskerforum 29.11.2022
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) ble torsdag erklært uønsket på campus ved Universitetet i Oslo. Nå følger Bergen etter.
Forskerforum 29.11.2022
Forskerforum 28.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt