AddToAny

- Vi risikerer å bli arrestert hver eneste dag

- I over to år satt jeg fengslet for jobben jeg gjorde som advokat. Men jeg har aldri vært sikrere på hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt.
For meg er det ikke et alternativ å legge kappen på hyllen, sier den tyrkiske advokaten Naim EminoÄlu (28).

Som ung advokatfullmektig ble han i 2017 arrestert av tyrkiske myndigheter, beskyldt for å være medlem av en terrororganisasjon. Han satt to år og tre måneder i varetekt.

- Jeg hadde bare jobbet som fullmektig ved People's Law Office i Istanbul i tjue dager da de arresterte meg. Jeg hadde vært på en ferietur som turist til Nord-Korea, og dette ble ansett som et uttrykk for sosialistiske og revolusjonære preferanser. Tyrkiske myndigheter styrer landet med jernhånd, og alt og alle som kan oppfattes som en opposisjon mot det fascistiske regimet, blir feid av banen og kastet i fengsel, forteller Naim EminoÄlu.

Politiaksjoner mot advokatkontor

Kontoret der han jobbet som fullmektig, People's Law Office, har representert flere personer som deltok i Gezi Park-demonstrasjonen i 2013. Det som startet som en miljøprotest mot at parken skulle fjernes og erstattes av en militærkaserne, utviklet seg til op

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Norsk Redaktørforening (NR) representeres ved Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas når anken tas opp til høyesterettsbehandling.
Advokatbladet 03.12.2021
Den tidligere domstollederen skal ha avgitt uriktig forklaring til lagmannsretten om sitt forhold til et vitne i en barnevernssak.
Advokatbladet 03.12.2021
Regjeringen ber folk om å dra tilbake til hjemmekontoret. Hyppige pauser og gode forberedelser er blant de viktigste nøkkelfaktorene for å lykkes når du skal ha digitale møter og presentasjoner. Og kan egentlig et hybridmøte fungere godt?
Advokatbladet 03.12.2021
MDG mener det er helt avgjørende for alles rettssikkerhet og for tilliten til hverandre i samfunnet at flere får muligheter for å få prøvd sakene sine.
Advokatbladet 02.12.2021
Mange timer på cella, lite informasjon og ingen kontinuerlig mulighet for samvær med voksne er blant funnene i en fersk undersøkelse om mindreårige i politiarrest.
Advokatbladet 02.12.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt