AddToAny

- Vi må spørre oss selv hvorfor det fortsatt er nødvendig med 50 til 70-timers uker i advokatbransjen

For å få flere kvinner til å nå toppen innen prosedyre må de oppfordre til en likere arbeidsfordeling på hjemmebane, mener Hjort-partner Ramborg Elvebakk.
Denne uken inviterte Wikborg Rein-advokatene Ane Vilnes og Aurora Orlin til et helt nytt forum for kvinnelige prosedyreadvokater.

Over hundre påmeldte deltagere, hvorav flesteparten fra privatpraktiserende advokatfirmaer, møtte opp til samlingen i Wikborg Reins lokaler i Oslo.

Det hele startet med at advokatene møtte partner Ola Nisja, styreleder Geir Sviggum, Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith og leder av foreningens mangfoldsutvalg Tina Storsletten Nordstrøm.

Temaet var hvorfor det ikke er flere kvinnelige prosedyreadvokater innen forretningsjus på senior- og partnernivå.

- Det er et faktum at damene faller fra på et punkt, for selv om det finnes en del av dem der også, er det en klar overvekt av menn i den delen av bransjen, sier Orlin.

- Mer risikovillige menn

Advokatene bestemte seg derfor for å invitere til et arrangement for kvinnelige prosedyreadvokater.

Foruten en innledning av Merete Smith og t

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Endringen trådte i kraft 1. august. I den oppdaterte advokatveilederens punkt 9.3 om faktiske utdrag i straffesaker heter det at det er den ankende part som har ansvaret for å utarbeide det faktiske utdraget.
Advokatbladet 08.08.2022
Det nærmer seg 35 år siden ferieloven ble vedtatt. Partner i advokatfirmaet Ræder, Ragnhild Nakling, er en av de som mener det er på tide å gjennomgå loven i lys av rettsutviklingen på EU- og EØS-området.
Advokatbladet 08.08.2022
- For fullmektigene er det viktig å få mulighet til å henge rundt advokater og partnere for å kunne lære mest mulig, og vi oppfordrer alle til å komme på kontoret så ofte de kan,
Advokatbladet 08.08.2022
Endringer i velferdstjenestelovgivningen, helse- og omsorgstjenesteloven, folketrygdloven og opplæringsloven, universitets- og høgskoleloven og fagskoleloven. Dette er sensommerens lovnytt!
Advokatbladet 05.08.2022
Hvert år får omkring 35.000 mennesker kreft i Norge. For å hjelpe de som rammes, tilbyr kreftforeningen gratis juridisk veiledning.
Advokatbladet 05.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt