AddToAny

- Vi må gi bedre informasjon om prevensjon

- Vi må gi bedre informasjon om prevensjon
- God prevensjonsveiledning er utrolig viktig fordi vi ser hvor mye prevensjon kan bety for den enkelte. Men dessverre er det ikke alle steder at helsepersonell besitter nok kunnskap, skriver Aarvold.
Den siste tiden har Sex og samfunn blitt kontaktet av flere journalister som ønsker en kommentar rundt bivirkninger av prevensjon. Grunnen er at flere påvirkere tar opp problemer de har knyttet til prevensjon. Vi er på én side bekymret for at dårlige opplevelser hos noen skal føre til at flere slutter på prevensjonen, men vi er på en annen side også bekymret for at prevensjonsveiledningen som gis ikke er god nok.

Hva er hormonell prevensjon?

Hormonell prevensjon inneholder varianter av de kvinnelige kjønnshormonene østrogen og progesteron, hvor sistnevnte kalles gestagen når det er i prevensjon. Noen prevensjonsmidler inneholder både østrogen og gestagen, mens andre bare inneholder hormonet gestagen.

Det er gestagenet i hormonell prevensjon som hindrer graviditet. Dersom vi blir gravide, vil kroppen slippe ut hormonet progesteron slik at vi ikke får flere eggløsninger og ikke får menstruasjon. Det er med andre

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

19 DAGER IGJEN TIL JUL: Imponerer med julekunstverk på intensiv.
Sykepleien 06.12.2020
- Vi vet at helsesykepleiere vil bli pekt på til vaksinasjonsarbeidet, sier leder for helsesykepleierne i NSF, Ann Karin Swang.
Sykepleien 05.12.2020
20 DAGER IGJEN TIL JUL: På Elverum glitrer hjerterytmene.
Sykepleien 05.12.2020
- Jeg er nyutdannet sykepleier og jobber i hjemmesykepleien. Jeg er stolt av yrket mitt. Det jeg derimot ikke er så stolt av, er uniformen min, skriver Gabrielle Drageseth.
Sykepleien 04.12.2020
Fokusgruppeintervjuer kan gjennomføres som videokonferanse uten at kvaliteten på forskningen blir dårligere enn om man møtes fysisk.
Sykepleien 04.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt