AddToAny

Verdimat: Førstemann til mølla

Verdimat: Førstemann til mølla
Verdimat er som et kinderegg - flere fordeler i ett: Konseptet bidrar til mindre matsvinn gjennom samarbeid mellom produsent, grossist og kunde. Det reduserer innkjøpskostnadene og både bestilling og levering skjer sømløs.
Elisabeth Strøm

Alltid billig! Det er slagordet til Verdimat - grossisten som distribuerer overskuddsvarer fra kjente leverandører for storhushold og dagligvare. Nylig presenterte daglig leder Lars- Kristian Leiro bedriften for et faglig forum for kokker i Oslo kommune som hadde satt matsvinn på dagsordenen. Noen hadde kjennskap til Verdimat fra før, mens andre virkelig fikk øynene opp for at her er det muligheter for både å være miljøbevisst og spare penger.

Ulike avvik

Matprodusenter og grossister kaster tonnevis med spiselig mat hvert eneste år. Dette kan skyldes overproduksjon eller være mat som ikke kan omsettes fordi det har mindre elle

Les mer

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Rent vann er noe nordmenn tar for gitt, men hele åtte av FNs 17 bærekraftmål er direkte eller indirekte knyttet til vann. Derfor må vi ha et bevisst forhold til vannforbruket. Går unødvendig vann til spille når storkjøkkenet skal rengjøres?
article_web Kjøkkenskriveren 15.05.2019
Regjeringen vil i år sette av 12,5 millioner kroner til renovering, bygging eller gjenetablering av lokale kjøkkenløsninger på sykehjem. Det er Erlend Larsen, Høyres eldrepolitiske talsperson godt fornøyd med.
article_web Kjøkkenskriveren 07.05.2019
Oslo Restaurantskole ble nylig omgjort til en grønn oase. Sammen med Engrosfrukt inviterte Knif Innkjøp sine samarbeidspartnere til vegetarkurs med Richard Nystad. Det ble en lunsj helt utenom det vanlige.
article_web Kjøkkenskriveren 26.04.2019
Scandic utvider satsingen på veganske og grønne alternativer på sine frokostbufféer. Dette markeres i dag på «den nasjonale frokostdagen» på Scandic-hoteller over hele landet.
article_web Kjøkkenskriveren 13.04.2019
article_print Kjøkkenskriveren 09.04.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt