Kjøkkenskriveren
11.12.2018
Osteverdensmester Jørn Hafslund vil produsere mer Fanaost. Det er ikke gjort over natten. Han skulle gjerne solgt mer til institusjoner, men opplever at de er redde for småskalaprodusenter.
Plutselig ble livet forandret. Telefonen står ikke stille på Ostegården. Hjemme hos Jørn Hafslund på Krokeide i Fana vil alle ha en bit av verdensmesteren. Og ikke minst en bit av osten hans.
- Jeg har mer enn nok med å styre denne galskapen, smiler han. Rolig, helt uten panikk, fremdeles med tid til å legge ut med seilbåten eller invitere vennene til en kveld med ost, hjemmebrygget øl og musikk i egen pub i kjelleren under ysteriet.
SPISES FOR FORT
Dessuten tar han seg tid til å lagre ost, selv om han kunne tjent godt hvis han hadde kunnet selge så mye som kundene vil ha.
- Fanaosten er lagret litt over et år. Min filosofi er at ostene blir spist altfor fort, sier Jørn Hafslund.
Han begynte å yste i 2006. En dag sto han på tunet og tenkte at han hadde god melk, og det måtte da gå an å videreforedle den på en måte. Resultatet ble et ysteri i kjelleren og kona Ruth på kurs.
- Så laget jeg camembert og brie på origin
Gå til mediet- Jeg har mer enn nok med å styre denne galskapen, smiler han. Rolig, helt uten panikk, fremdeles med tid til å legge ut med seilbåten eller invitere vennene til en kveld med ost, hjemmebrygget øl og musikk i egen pub i kjelleren under ysteriet.
SPISES FOR FORT
Dessuten tar han seg tid til å lagre ost, selv om han kunne tjent godt hvis han hadde kunnet selge så mye som kundene vil ha.
- Fanaosten er lagret litt over et år. Min filosofi er at ostene blir spist altfor fort, sier Jørn Hafslund.
Han begynte å yste i 2006. En dag sto han på tunet og tenkte at han hadde god melk, og det måtte da gå an å videreforedle den på en måte. Resultatet ble et ysteri i kjelleren og kona Ruth på kurs.
- Så laget jeg camembert og brie på origin