Jeg er ikke ute etter å få folk til å slutte å spise kjøtt eller bli veganere. Min misjon er å få folk til å ha et bevisst forhold til mat og få øyene opp for alle mulighetene som ligger i et plantebasert kosthold, sier Richard Nystad fra Flowfood.
Han mener både matbransjen og matindustrien har en jobb å gjøre. Å spise så mye kjøtt som vi gjør i dag er verken bærekraftig eller en løsning for framtiden.
Kantiner og storkjøkken bør tørre å sette seg mål om å bruke mer frukt og grønt, samt redusere kjøttforbruket, mener han.
Med seg til Oslo Restaurantskole hadde han og Hans-Thomas Henriksen i Engrosfrukt et hav av grønnsaker og plantebaserte produkter som Flowmince, Flowburger og Flowbites. Deltakerne var elevene på Oslo Restaurantskole og kokker fra rundt 20 kristne institusjoner i Norge. Opptil flere jobber til daglig på folkehøgskoler rundt om i landet og lager mat til en kresen målgrupp