Kjøkkenskriveren
05.09.2020
Trygg kylling er gjennomstekt kjøtt. Når vet vi at kyllingen er ordentlig stekt?
- Det er på overflaten de fleste farlige bakteriene sitter, og det viktigste er at disse blir ordentlig stekt. Det kan være noen bakterier inni kjøttet også, men det er langt færre. Vil man være helt trygg, må man også passe på at kyllingen er gjennomstekt, sier seniorforsker Solveig Langsrud i Nofima.
MATTILBEREDNING HJEMME
Hun leder det store EU-prosjektet SafeConsume der forskere fra flere ulike fagfelt, både mikrobiologi, sosiologi og innovasjon, ser på hva som bør gjøres for å sikre at maten folk spiser hjemme hos seg selv er trygg.
Forskerne i SafeConsume har studert mattrygghet og kommer fra øst, vest, nord og sør i Europa. Den
Gå til medietMATTILBEREDNING HJEMME
Hun leder det store EU-prosjektet SafeConsume der forskere fra flere ulike fagfelt, både mikrobiologi, sosiologi og innovasjon, ser på hva som bør gjøres for å sikre at maten folk spiser hjemme hos seg selv er trygg.
Forskerne i SafeConsume har studert mattrygghet og kommer fra øst, vest, nord og sør i Europa. Den