AddToAny

- Vårt arbeid fikk tusenvis av politifolk til å ta etterutdanning

- Jeg skulle gjerne hatt mer kunnskap om avhørsteknikk slik vi fikk i Birgitte-saken og som endte med at Riksadvokaten lagde nye rundskriv og nye retningslinjer.
STAVANGER: Arvid Sjødin er blitt portrettert i en haug aviser i år, etter at Gjenopptakelseskommisjonen avgjorde i en dissens 3-2 å gjenåpne Viggo Kristiansen-saken.

Advokat Brynjar Meling ga følgende beskrivelse av sin mangeårige kollega til Aftenposten:

«En forhenværende storrøyker med slitte dresser som tilbringer nettene på et knøttlite kontor med utsikt til søppelkasser, omgitt av tårnhøye papirbunker, der han slåss utrettelig mot et ignorant politi og rettsvesen.»

«Han er som besatt», la Meling til.

En overdrivelse, mener Sjødin selv. Han har i alle fall vist en sterk stayer-evne i både Birgitte Tengs-saken og i Viggo Kristiansen-saken.

I en årrekke har Sjødin forsøkt å overbevise Gjenopptakelseskommisjonen om at saken til Viggo Kristiansen måtte bli tatt opp igjen. Først på det syvende forsøket skulle han endelig lykkes.

- Du har uttalt deg kritisk om Gjenopptakelseskommisjonen. Hva er det du mener burde endres?

- Det kan ikke være slik at det holder å være jurist for å sitte der. Kommisjonen må ha noen med erfaring fra strafferett og gjenopptakelsessaker. Et felles mønster i store drapssaker som Fritz Moen-saken, Lien-saken, Birgitte-saken, og nå også Baneheia-saken - er at hendelsestidspunktet er flyttet for å passe inn med bevisene. Da vil alle bevis som kommer opp være noe som ødelegger saken. Dette må man ha evnen til å se og å finne ut.

- Kommisjonen er en helt åpenbar feil i systemet. Vi kan ikke ha en organisasjon som fatter vedtak som ikke kan overprøves. Når du som drapsdømt ikke har mulighet til å klage videre, har du ikke den samme rettssikkerheten som en som blir nektet å bygge garasje i hagen. Han kan gå til retten for å prøve sin sak. Det kan ikke han som har sittet tjue år i fengsel.

- For meg er det oppsiktsvekkende at Justisdepartementet mener at uriktige dommer sk

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

Søknadsfrist: 30. september SpareBank 1 Sørøst-Norge ønsker å styrke de juridiske ressursene i konsernet. I den forbindelse søker vi en topp motivert person som vil være med på å utvikle juridisk avdeling.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 26. september Jurist SpareBank 1 Utvikling utvikler, drifter og forvalter løsninger for alle bankene og produktselskapene i SpareBank 1 Alliansen. Totalt håndterer vi løsninger som brukes av over 1 million SpareBank 1-kunder.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: 1. oktober Vi søker etter en juridisk rådgiver/advokat med kompetanse og erfaring innen arbeidsrett til ett års vikariat. Dette fordi en av våre advokater begynner i ny fast stilling utenfor Forskerforbundet, og har søkt permisjon.
Advokatbladet 16.09.2021
Lærerutdannede Lene Vågslid og Ap-nestleder Hadia Tajik seiler opp som favoritter, men også Senterpartiet har flere kandidater som fort kan ende opp med jobben som justisminister.
Advokatbladet 16.09.2021
Søknadsfrist: Løpende NORDIA Law Advokatfirma AS er et nordisk forretningsjuridisk advokatfirma med kontorer i Oslo, Stockholm, Gøteborg, Helsinki og København. I Oslo er vi i dag ni advokater og én administrativt ansatt.
Advokatbladet 15.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt