AddToAny

Utskjelt forsker får støtte fra øverste hold: - Betyr mye

Forsker Gunhild Alvik Nyborg sjokkerte Norge ved å sammenligne pandemien med 9.april. Nå får hun støtte fra assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.
I et intervju med Dagbladet i helgen sier forskeren at hun setter pris på støtten fra assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i hans nye bok «Kode Rød», som Nakstad har skrevet som privatperson.

Setter pris på støtte

«Det er liten tvil om at Nyborg og enkelte av hennes svenske og danske kolleger traff godt med sine prediksjoner i mars 2020.», heter det i Nakstads bok.

- Jeg setter også veldig stor pris på at Nakstad, som jeg ser på som en av våre aller dyktigste fagpersoner, støttet de faglige vurderingene mine. Det betyr veldig mye, sier Gunhild Alvik Nyborg til Dagbladet.

Hun er både forsker, lege og samfunnsøkonom, og havnet på alles lepper da hun i «Debatten» på NRK i mars i fjor sammenlignet pandemien med krigsskipet Blücher og invasjonen av Norge i 1940.

Grov feilvurdering

Forskeren mente at folk her til lands ikke skjønte alvoret i situasjonen og at myndighetene måtte legge seg på en hardere linje for å få bukt med smittespredningen.

- Dette er jo krig. Det er som å si at tyskerne er på vei, men at det ikke er så farlig, fordi de kommer sikkert ikke til å gjøre så mye skade. Vi kan ikke ha den holdningen, sa hun den gang.

Hun mente også at Folkehelseins

Les mer

Flere saker fra Khrono

Jussforskningen er lite synlig internasjonalt, men har stor samfunnsmessig verdi i Norge, heter det i en fersk evaluering. Det etterlyses mer publisering på engelsk.
Khrono 29.11.2021
72 studenter har kommet til Norge gjennom Students at Risk. Nå ber Norge, Tyskland og Polen om europeisk koordinering for forfulgte studenter.
Khrono 28.11.2021
Knusingen av maktfordelingsprinsippet og fremveksten av autoritære krefter i Polen krever i dag vesentlig høyere bevissthet blant norske forskere om de etiske utfordringer knyttet til videre forskningssamarbeid med Polen.
Khrono 28.11.2021
23 forskere fra norske institusjoner står på lista over de mest siterte i verden.
Khrono 28.11.2021
Statsråd Ola Borten Moe vil vurdere nye lovbestemmelser om midlertidighet.
Khrono 28.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt