AddToAny

Universiteter og høgskoler i solidaritet etter masseskyting i Oslo

- Vi er sjokkert og forferdet, sier OsloMets rektor Christen Krogh etter masseskyting i Oslo natt til lørdag. Universitetene og høgskoler byen avlyser også arrangementene sine.
To personer er drept, 10 alvorlig skadet og 11 lettere skadet etter skyting mot flere utesteder i Oslo natt til lørdag. Lørdagens Pride-parade er avlyst.

Universiteter og høgskoler i byen har også avlyst sine arrangmenter og uttaler sjokk og sorg over det som politiet karakteriserer som en terrorhandling i byen.

- Vi er sjokkert og forferdet etter det som skjedde i Oslo i natt midt i Pride-uka, med to drepte og mange skadde. Varme tanker går til pårørende, skadde og andre som er rammet, sier Rektor Christen Krogh på OsloMets hjemmeside. - Dagens Pride-parade og Pride Park er avlyst etter råd fra politiet. Det gjelder også OsloMets deltakelse, og vi oppfordrer studenter og ansatte til å ikke møte opp på disse arrangementene.

- Selv om vi ikke kan feire som planlagt, markerer vi likevel dagen hver for oss. Det viktige arbeidet for mangfold og kjærlighet fortsetter, sier rektor Krogh.

UiO: Fryktløs kunnskap

Også Universitetet i Oslo viser sin medfølelse med alle de som er rammet:

«Vi står sammen Pride-paraden i dag er avlyst på grunn av nattens grusomme hendelser. Tankene våre går til de berørte og etterlatte. Vår parole i dag var "Fryktløs kunn

Les mer

Flere saker fra Khrono

Før valget i fjor hørte vi stadig politikere snakke om interessene til såkalte 'vanlige folk'. Sånn er det ikke i forskningspolitikken.
Khrono 14.08.2022
NTNU vil at forskerne selv skal ha rettighetene til vitenskapelige artikler. Nå innfører de en strategi for å oppnå dette.
Khrono 14.08.2022
Professor Rolf Rønning mener seniorpolitikken ved universiteter og høgskoler må forbedres betraktelig. Samtidig er det et premiss at ikke eldre må stå i veien for yngre, sier han.
Khrono 14.08.2022
For å forstå rekrutteringsutfordringene til lærerutdanningene trenger vi en kunnskapsbasert tilnærming og mer forsking om temaet, skriver dekan Asle Holthe.
Khrono 13.08.2022
Tre departementer vil vite mer om norske fagmiljøer på kvanteteknologi. - Dette er et viktig signal og noe vi har jobbet for i lang tid, sier ekspert.
Khrono 13.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt