AddToAny

Unio-medlemmer får samme lønnsvekst som andre grupper

Tirsdag kunngjorde Rikslønnsnemnda at Unio-medlemmer får samme lønnstillegg som andre grupper. KS er fornøyd, mens Unio mener KS ikke anerkjenner problemet.
Det var i slutten av mai at Unio, som siste fagforbund, gikk fra forhandlingsbordet med KS uten noen avtale, og kommunestreiken ble satt i gang. I juni avbrøt regjeringen da stortingsflertallet støttet bruk av tvungen lønnsnemnd.

Tirsdag la Rikslønnsnemnda fram sin kjennelse: Unio må gå med på samme lønnstillegg som LO, YS og Akademikerne landet i meklingen i mai. Det medfører en årlig lønnsøkning på mellom 12.000 og 22.000 kroner, og KS melder at Unios medlemmer er blant dem som får størst økning.

Fornøyde i KS

- KS er fornøyd med Rikslønnsnemndas kjennelse. Den bekrefter at KS' prioriteringer og argumenter i årets tariffoppgjør var riktige. Resultatet gir en god fordeling på hele laget av ansatte i kommuner og fylkeskommuner, sier direktør for arbeidsliv i KS, Tor Arne Gangsø, som mener KS i vår strakte seg langt for å sikre kommuneansattes kjøpekraft.

I en pressemelding inviterer Gangsø Unio til dialog om veien videre og påpeker at vinduet fortsatt er åpent for å få lokale tillegg i løpet av høsten.

- Løser ikke stor rekrutteringsutfordring

Tross streiken fikk Unio ikke det lønnsløftet de ønsket seg for ansatte med høyere utdanning.

- Vi står i en situasjon med kritisk sykepleier- og lærermangel. Men KS erkjenner ikke engang problemet og er milevis fra å bidra til å løse det. Dette er et alvorlig problem, sier forhandlingsleder Steffen Handal i Unio kommune.

Nestleder Silje Naustvik kaller seg svært skuffet, men ikke overrasket over nemndas dom.

- Det er dessverre ikke overraskende. Heller ikke Rikslønnsnemnda valgte å bruke muligheten dette var, til å bidra til å løse den store utfordringen vi har med å rekruttere og beholde ansatte til velferdsyrkene, sier Naustvik.

Forskerforbundet er en del av Unio. De har rundt 450 medlemmer i kommunal sektor som er omfattet av denne avtalen. De jobber som arkivarer, bibliotekarer og saksbehandlere i kommunene.

Image-text:

Steffen Handal og Silje Naustvik i Unio er svært skuffet. Foto: Unio

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Avdeling forskning og utvikling, Kulturtanken Barn og unge skal ha et kunst- og kulturtilbud av høy kvalitet.
Forskerforum 15.10.2021
Jobbtype: Fast Heltid/Deltid: Heltid Arbeidstid: Dag Søknadsfrist: We are looking for a researcher for the DCL (Digital documentation, Cultural Heritage and Landscape) department at NIKU's head office in Oslo.
Forskerforum 15.10.2021
Torsdag ettermiddag overrakte Henrik Asheim nøkkelkortet til Ola Borten Moe (Sp).
Forskerforum 14.10.2021
- Det er ingen tradisjon for å si at det er bestemte prosjekter man ikke kan få interne midler til. Det er i så fall noe helt nytt, sier dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Anne Julie Semb.
Forskerforum 14.10.2021
Tonje Brenna (Ap) går av som fylkesrådsleder i Viken i et ekstraordinært møte i fylkesrådet klokken 10.15, får NRK bekreftet.
Forskerforum 14.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt