AddToAny

Unødvendig risiko for pasienter og personalet i apotek

Ansatte i apotek har tett kontakt med pasienter og kunder, men blir ikke prioritert for tredje dose av koronavaksinen. - Unødvendig risiko for ansatte og pasienter, sier Bodil Røkke, leder i Farmasiforbundet i Parat.
I apotek jobber det over 7 000 autorisert helsepersonell som har daglig kontakt med pasienter, både potensielle smittebærere av korona og pasienter i risikogruppen. Kodene kommunene får fra FHI for å få oversikt over helsepersonell inkluderer ikke apotek, og i mange kommuner blir derfor ikke helsepersonell i apotek prioritert for tredje dose. - Det utsetter både pasienter og personalet i apotek for unødvendig risiko, leder i Farmasiforbundet i Parat Bodil Røkke.

I apotek jobber det apotekteknikere, reseptarfarmasøyter og provisorfarmasøyter, de er autorisert helsepersonell og er en viktig del av den totale beredskapen i det norske helsevesenet. - I arbeidet har alle ansatte daglig kontakt med kunder, sier Røkke. - Dette er kunder, som kan ha korona uten å væ

Les mer

Flere saker fra Parat

Parat dekker flere arrangementer fra Arendalsuka. Mellom mandag 15. og onsdag 17. august vil det også legges ut et knippe arrangementer som videostrøm her på Parat24. Se listen under for arrangement og tidspunkt for sendingene.
Parat 12.08.2022
Under halvparten av norske arbeidstakere mener at de har frihet til å ytre seg offentlig om faglige spørsmål knyttet til jobben, ifølge en ny undersøkelse.
Parat 11.08.2022
Etter streiken blant pilotene i SAS, går ledelsen i september i lønnsforhandlinger med de kabinansatte. De ansatte sier at grunnlønnen blir viktig.
Parat 10.08.2022
En av regjeringens viktigste prosjekter i Hurdals-plattformen er en tillitsreform i offentlig sektor. Slik vil regjeringen «gi tilliten, tiden og makten tilbake til de som utgjør førstelinja og ryggraden i velferdsstaten».
Parat 09.08.2022
SAS Norge Flygerforening (SNF) har avsluttet uravstemningen om ny tariffavtale og medlemmene har godkjent den fremforhandlede avtalen. Både styret i foreningen og Parat tar resultatet til etterretning.
Parat 06.08.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt