AddToAny

UiT har en halv milliard på bok: Vil inndra ubrukte midler fra fakultetene

UiT har en halv milliard på bok: Vil inndra ubrukte midler fra fakultetene
Ubrukte midler. UiT får inn langt mer penger enn universitetet klarer å bruke opp, og har over 500 millioner på bok. Nå skal ubrukte midler over et visst nivå inndras. UiT sliter med å bruke opp pengene de får fra staten.
Dette var tema på styremøte ved universitetet nylig.

1. mai i år hadde UiT Norges arktiske universitet 495 millioner kroner i avsetninger eller penger på bok. Dette er bevilgninger fra Kunnskapsdepartementet som ikke er brukt opp.

I tillegg kommer negative avsetninger, det vil si at universitetet har lånt av sine egne ubrukte midler, per første tertial litt over 100 millioner.

Dette er faktisk ikke noe kvalitetstegn. Det er et tegn på at vi har flere penger enn vi klarer å bruke. Anne Husebekk Rektor, UiT

- Dette er faktisk ikke noe kvalitetstegn. Det er et tegn på at vi har flere penger enn vi klarer å bruke. Så jeg tenker at dette skal vi diskutere, komme med noen anbefalinger til fakultetene og kjenne litt på risikoapetitten vår, sa rektor og styreleder Anne Husebekk på styremøtet.

- Det er trygt og godt å ha penger på bok, men til sjuende og sist kan man spare seg til fant. Det er det som er «bottom line» her, la hun til.

UiT: Nær en halv milliard i ubrukte midler

Setter tak på ubrukte midler

Nå setter universitetet i verk flere tiltak for å få satt pengene i omløp.

Styret vedtok å sette et tak på hvor store avsetningene kan være. I dag er ubrukte midler over 15 prosent av bevilgningen for UiT totalt, men målet er å komme ne

Les mer

Flere saker fra Khrono

SVs utdanningspolitiske talsperson er sterkt imot å innføre skolepenger for utenlandske studenter. Men han mener regjeringen må «rydde opp» selv.
Khrono 30.09.2022
Øyvind Eikrem ber NTNU-styret sette i gang en gransking av saken mot ham, samtidig som han vurderer søksmål mot universitetet etter at NTNUs advokater gikk inn på e-postkontoen hans.
Khrono 30.09.2022
Akademisk utdanning har fortrengt industriens og distriktenes behov for høyere yrkesfaglig utdanning, skriver Henning Skau.
Khrono 30.09.2022
I filmen Storm dør et barn i den innledende delen. Resten av den handler om å finne ut hva som skjedde, og hvordan de involverte skal forholde seg til hverandre.
Khrono 30.09.2022
Regjeringen vil foreslå skolepenger for utenlandsstudenter i statsbudsjettet, ifølge NRK. Norsk studentorganisasjon er sjokkert over det de mener er et eventuelt løftebrudd fra regjeringen.
Khrono 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt