AddToAny

UiO ynskjer millionar til Honours-programmet og livsvitskap i 2021

UiO ber regjeringa om 10 millionar kroner til Honours-programmet og nok pengar til 15 rekrutteringsstillingar til livsvitskap i budsjettforslaget for 2021.
Det er ikkje berre friske millionar til Honours-programmet og til 15 stipendiat- og postdoktorstillingar til livsvitskap Universitetet i Oslo ber regjeringa om i forslaget til satsingar utanfor ramma i budsjettframlegget for 2021. Også 10 millionar kroner til den marine forskingssatsinga i Skagerak-Kattegat og Oslofjorden er med på ynskelista til universitetsdirektør Arne Benjaminsen og rektor Svein Stølen. Det går fram av eit brev dei har sendt til Kunnskapsdepartementet med innspel til statsbudsjettet for 2021.

Ber om ekstra studieår for vanskelege språkfag

Der minner dei også departementet om at Humaniora-meldinga mellom anna lova at det skulle vera mogleg å utvida bachelorstudiet med eitt år for dei som ville velja vanskelege språkfag. UiO ber derfor regjeringa fylgja opp denne lovnaden ved å gi universitetet høvet til å tilby eit fire år langt bachelorstudium i arabisk, japansk og kinesisk.

Glede

I brevet uttrykkjer også rektor Svein Stølen og universitetsdirektør Arne Benjaminsen stor glede over at regjeringa har gitt ei startløyving til bygginga av nytt vikingtidsmuseum på Bygdøy og at arbeidet med livsvitskapsbygget er godt i gang etter tidlegare startløyving som no blir fylgt opp med ei ordinær årleg løyving over statsbudsjettet til byggjearbeidet er ferdig. No er det planane om å få bygd nye klinikkar for Det odontologiske fakultetet i Gaustadalleen som er neste byggjeprosjekt ut. I brevet vert det uttrykt håp om at dette kan koma i gang i samband med at det blir oppretta fleire studieplassar på medisin. Nytt veksthus og klimasenter på Tøyen er det fjerde store byggjeprosjektet til UiO, og det andre som enno ikkje er starta opp.

Uroa over spesialistutdanninga for tannlegar

Rektor Svein Stølen og universitetsdirektør Arne Benjaminsen er samtidig svært uroa over situasjonen til spesialistkandidatutdanninga på Det odontologiske fakultetet. Dei viser til at i forslaget til statsbudsjett for 2020 går det fram at Helse- og omsorgsdepartementet er bede om å justera ned tilskotssummen for kvar spesialistkandidat frå 2020. Heilt sidan 2003 har departementet finansiert delar av spesialistutdanning av tannlegar på universiteta gjennom tilskot gjennom Helsedirektoratet. Dei meiner at dette er svært urovekkjande for kvaliteten på grunnutdanninga av tannlegar. Dei ber Kunnskapsdepartementet vera særleg m

Les mer

Flere saker fra Uniforum

Studenter fra Norge og rike land - med god finansiering - får ofte eget eller delt kontor. Studenter fra Sør, med dårligere finansiering, må ofte ta til takke med en delt lesesalsplass.
Uniforum 15.11.2019
NRK-dokumentaren «Patentjegerne» og rettsprosessen i Norge har vært en belastning for det svenske firmaet Ascendia. I 2015 kom de med et tilbud til UiO.
Uniforum 14.11.2019
- Eg blei nervøs. Men eg kom over det. Det vedgår Ishtar Gözaydin etter at den tyrkiske ambassadøren Fazli Çorman stilte henne kritiske spørsmål etter foredraget hennar på UiO om akademisk fridom i Tyrkia.
Uniforum 14.11.2019
Håkon Glørstad ønsker seg en ny periode som direktør for Kulturhistorisk museum. Blant utfordrerne er historikeren Nils Rune Langeland.
Uniforum 14.11.2019
ARENA fyller 25 år - men forskning på EU er like aktuelt nå som i 1994.
Uniforum 14.11.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt