AddToAny

UiO: Morten Dæhlen var ikke inhabil i IBV-saken

UiO: Morten Dæhlen var ikke inhabil i IBV-saken
Uenigheten mellom Morten Dæhlen og Finn-Eirik Johansen var ingen personlig konflikt, men handlet om faglig og strategisk uenighet, vurderer UiO.
Skulle daværende dekan Morten Dæhlen deltatt i tilsettingen av ny instituttleder ved institutt for biovitenskap, eller var han inhabil?

Søkeren Finn-Eirik Johansen var foretrukket av instituttstyret, men ble vraket av et Dæhlen-ledet fakultetsstyre. Da dette ble klart, sendte Johansen inn klage på saksbehandlingsfeil til universitetsdirektøren. Ifølge Johansen var Dæhlen inhabil i tilsettingen der Johansen var søker, på grunn av omstendighetene i 2019 da Johansen forlot MN-dekanatet på grunn av «grunnleggende uenighet» med Dæhlen.

UiOs jurister har nå konkludert i saken. Uniforum har fått delvis innsyn i habilitetsvurderingen. Her slås det fast at «Vår samlede konkusjon er at dekanen var habil og at det ikke har skjedd saksbehandlingsfeil i ansettelsesprosessen».

Takker UiO for grundig arbeid

Morten Dæhlen har takket nei til å snakke med Uniforum om saken, men skriver følgende på e-post:

- Jeg vil takke for det grundige og gode arbeidet utført av universitetsdirektøren og hans stab i forbindelse med behandlingen av saken. Jeg er selvfølgelig tilfreds med resultatet, selv om det også var som forventet. Utover dette har jeg ingen kommentarer til saken.

Ifølge habilitetsvurderingen har Dæhlen forklart at han «har stor respekt for Johansen og dette var noe av grunnen til at han ble utpekt som forskningsdekan. Dekanen har forklart at Johansen har bidratt sterkt inn på fakultetet, faglig og som forskningsdekan og at han deltok på dekanens avslutning i høst da han takket alle for innsatsen.»

Fra juristenes samtale med Dæhlen er det også referert at «Dekanen mener selv at han klart ikke er inhabil og viser til at han har vurdert dette nøye. Dekanen har videre vist til at han ikke kan tre ti

Les mer

Flere saker fra Uniforum

I går fikk de første studentene tilbud om å søke et tilleggslån på 26 000 kroner. 10 400 kroner av lånet kan senere bli omgjort til stipend.
Uniforum 27.02.2021
Plutselig, for ett år siden, ble globalisering og helse relevant for oss også.
Uniforum 27.02.2021
- Høyresiden er fornøyd med en pakke som treffer 1 av 3 studenter. Ap vil at de som trenger det, skal få hjelp. Det sier stortingsrepresentant Nina Sandberg (Ap) som raser mot FrPs Roy Steffensens tolkning av studentmilliarden som ble borte.
Uniforum 26.02.2021
UiO har no underteikna avtalen med Fudan University som gjer at UiO formelt overtar som vert for Fudan-European Centre for China Studies. Det skjedde under ein virtuell seremoni i Shanghai og Noreg i formiddag.
Uniforum 26.02.2021
10 100 lesesalsplassar har vore booka av 3167 studentar sidan studentane kunne venda tilbake til UiO torsdag 18. februar.
Uniforum 25.02.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt