AddToAny

Uenighet om flere tiltalte kan ha forsvarere fra samme advokatkontor

Forsvarerne Frode Sulland og Trygve Staff har ulike oppfatninger om hva som er best for klienten. - Vi må selv ta etikk-diskusjonene, også der det gjør litt vondt, mener Advokatforeningens leder.
På representantskapsmøtet i Advokatforeningen nylig ble det arrangert to ordskifter om interessekonflikter: En av disse var en diskusjon på strafferettens område mellom advokatene Frode Sulland og Trygve Staff.

- Det finnes flere eksempler på områder der det er delte meninger i profesjonen vår. Nå legger vi til rette for debatt og diskuterer temaene selv. Om vi ikke selv tar ordentlig hånd om de etiske diskusjonene, risikerer vi at lovgiver kommer på banen og begynner å vedta som lov det vi mener hører hjemme i advokatetikken, sa Jon Wessel-Aas, Advokatforeningens leder.

Den nylig fremlagte proposisjonen med en ny advokatlov er et godt eksempel, mente han.

- Der ble det opprinnelig foreslått et kategorisk forbud mot at advokater kunne påta seg oppdrag i selskaper der de har styreverv. Der fikk vi inn en mulighet for unntak etter vurdering. At vi selv tar etikkdebattene, blir et bolverk mot at noen der ute bare tråkker inn.

- Helt umulig

Advokatene Frode Sulland og Trygve Staff debatterte punkt 3.3 i Forsvarergruppens retningslinjer som blant annet sier at «en advokat ikke må påta seg forsvareroppdrag hvis det kan oppstå interessemotstrid i samme sak».

Sulland var førstemann ut:

- Der det er flere tiltalte i et kompleks, vil det på et tidlig stadium være helt umulig å si at det ikke er utilrådelig å ha forsvarere fra samme kontor. Jeg synes det er underlig at kolleger synes at dette er greit. Advokaten blir ikke uavhe

Les mer

Flere saker fra Advokatbladet

- Ikke utenkelig at vaksinemangel i enkelte situasjoner kan begrunne oppsigelse.
Advokatbladet 26.11.2021
Onsdag 1. desember utløper koronaloven om fjernmøter i domstolene. I fredagens statsråd kom det ingen forslag om forlengelse.
Advokatbladet 26.11.2021
For å få flere kvinner til å nå toppen innen prosedyre må de oppfordre til en likere arbeidsfordeling på hjemmebane, mener Hjort-partner Ramborg Elvebakk.
Advokatbladet 26.11.2021
En enstemmig Høyesterett fastslo at det er den medisinske lidelsens alvorlighet, og ikke personens faktiske funksjonsnivå, som skal bedømmes når det tas stilling til om det foreligger en «alvorlig sykdom» som gir grunnlag for ung uførhet.
Advokatbladet 25.11.2021
Advokatfullmektig Servet Yildiz Stêrk, som nylig vant Advokatforeningens talentpris, hetses i sosiale medier etter at han deltok i Menneskerettighetsutvalgets aksjon utenfor den tyrkiske ambassaden i Oslo.
Advokatbladet 25.11.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt