AddToAny

TV 2 sendte VGTV ut av La Liga og Serie A: - Det ble en større avtale enn vi hadde sist

Nå mener Strive-sjef at de har funnet «den perfekte partneren».
I dag slapp TV 2 og Strive Sport nyheten om at de har inngått en samarbeidsavtale med TV 2. Det innebærer at TV 2 får sende fire kamper fra La Liga og Serie A hver serierunde de kommende to sesongene.

Det betyr også at samarbeidet mellom Strive Sport og VGTV tar slutt. Det bekrefter administrerende direktør Kristian Hysén i IMG Nordic, som driver Strive Sport, overfor Kampanje.

- TV 2 er den nye mediepartneren til Strive i Norge. Vi har ikke bestemt oss for andre samarbeidspartnere ennå. Det vil vi vurdere senere, sier han.

- Den perfekte partneren

Strive Sport ble lansert som egen strømmetjeneste for ett år siden med rettighetene til både Serie A og La Liga.

- Hvorfor er det så viktig for Strive å inngå samarbeidsavtaler som gir andre tv-kanaler tilgang til kamper fra Serie A og La Liga? Er det et bevis på at det er vanskelig å bygge opp en lønnsom kundebase?

- Rask ekspansjon forutsetter bred rekkevidde. TV 2 er den perfekte partneren for å maksimere resultatet når vi tilbyr ulike produkter til ulike prisnivåer. Vi har gjort lignende tester i Danmark i første sesong, og det har resultert i sunn vekst. Det er et offensivt, ikke et defensivt grep.

- God dialog

Administrerende direktør i VGTV, Thomas Manus Hønningstad, bekrefter at de har vært interessert i å forlenge avtalen de har hatt med Strive.

- Vi har hatt en god dialog med Strive, men det ble en annen type avtale enn den vi har hatt til nå. En litt større avtale, sier Hønningstad til Kampanje.

- Hvor mye betalte dere sist?

- Det kan jeg ikke si noe om.

Har ikke sett en negativ effekt

Han forteller at de har høstet gode erfaringer fra samarbeidet med Strive og at de gjerne skulle ha vært med videre.

- Vi har testet litt ulikt type innhold for VG+-brukerne, og det har vært positivt å sende kamper fra Serie A og La liga. Med Martin Ødegaard i Real Sociedad skulle vi gjerne hatt mulighet til å vise kampene, sier han.

- Hvor mange seere hadde dere?

- Det var ok interesse for kampene, men det kan nok ikke sammenlignes med de større ligaene.

- Har dere mistet kunder etter at avtalen utløp?

- Vi har ikke sett noen effekt av det. VG+ er et produkt med mye innhold og vi har andre fotballrettigheter. Vi jobber hele tiden med å lage et godt produkt til kundene.

Image-text:

Debut:

Martin Ødegaard i aksjon i debutkampen for Real Sociedad mot Valencia i den spanske fotballigaen La Liga lørdag. Foto: Jose Jordan/AFP/NTB Scanpix

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

- Vi både håper og tror at det verste er lagt bak oss, sier Merete Mandt Larsen i Mediebyråforeningen.
Kampanje 13.07.2020
Selskapets merkevarevirksomhet har en fremgang i driftsresultatet på 16 prosent-
Kampanje 13.07.2020
- Denne filmen gir meg gåsehud og får virkelig vestlandshjertet til å banke av stolthet, sier administrerende direktør i Fjord Norge.
Kampanje 13.07.2020
Men Vipps-sjef utelukker ikke at butikken kan gå i pluss i neste år.
Kampanje 11.07.2020
Seefood tv klinket også til med største omsetning noensinne.
Kampanje 10.07.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt