AddToAny

Turnusarbeidere i lokalpolitikken taper lønn

Turnusarbeidere i lokalpolitikken taper lønn
Lokalpolitiker og sykepleier Tanja Vatnås får ikke dekket alt hun mister i arbeidsinntekt når hun må ta seg fri for å gå på de politiske møtene som vervet krever. Forrige møte tapte hun 1620 kroner på.
Sykepleier Tanja Vatnås er lokalpolitiker for Fremskrittspartiet i Drammen kommune og sitter i hovedutvalget for helse, sosial og omsorg. Hun reagerer på at kommunen ikke dekker alt det hun taper i lønn når hun må ta seg fri en hel vakt for å komme på møter i hovedutvalget om dagen eller i kommunestyret om kvelden.

«Jeg må si jeg er forundret over flertallet i det nye kommunestyret. Alle som jobber «normale» arbeidstider får dekket tapt arbeidsfortjeneste. Jobber du derimot turnus, får du ikke dekket dette. Flertallet mener åpenbart at det ikke er et problem å gå rett fra nattevakt til dagmøter. Eller å måtte ta fri en hel kveldsvakt for å få kompensert halve vakta», skriver hun på Facebook-siden sin.

Tapte 1620 kroner

Sykepleien ringer henne opp for å høre mer.

Hun forteller at kom inn i folkevalgt verv i fjor. Det var ikke før i år at hun oppdaget hvordan kommunens regelverk for godtgjøringsordninger for folkevalgte slo ut i forhold til turnusarbeidere.

- Jeg har en rein nattestilling og har rett til ulønna permisjon til politisk aktivitet. Når jeg skal på dagmøter, klarer jeg ikke å gå på dem etter ei natt på vakt, så jeg søkte meg fri fra hele vakta, slik at arbeidsgiver kunne få tak i vikar for meg. Når jeg så skulle søke kommunen om refusjon for tapt arbeidsinntekt, slik reglene sier

Les mer

Flere saker fra Sykepleien

Helsepersonell deltar ikke i en dugnad. De gjør jobben sin. Og de bør verdsettes i form av hard valuta. Betaling kan ikke veksles inn i applaus, ikke engang om den kommer fra statsministeren.
Sykepleien 06.04.2020
Mens legene, historisk sett, har interessert seg lite for pasientens smerte, har sykepleierne nå en enestående mulighet til å utgjøre en forskjell.
Sykepleien 06.04.2020
Tredjeårsstudenten trodde han skulle på lungekirurgien i praksis. I stedet måtte han passe på en isolert, dement pasient med mistenkt covid-19 - med bare et fotoalbum til å hjelpe seg.
Sykepleien 06.04.2020
Når krisen er slått inn over oss, er vi villige til å legge vekk grunnkravet om at praksis kun skal være «lære, ikke være i praksis», skriver innleggsforfatterne.
Sykepleien 06.04.2020
Sammendrag Bakgrunn: For høyt alkoholforbruk er en viktig årsak til økt sykelighet og dødelighet. Norske sykehus er pålagt å fange opp og treffe nødvendige tiltak når alkoholvaner kan være medvirkende til pasientens helseproblem.
Sykepleien 06.04.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt