AddToAny

TUI bryter korona-stillheten - vil inspirere til reiselyst i ny kampanje

TUI bryter korona-stillheten - vil inspirere til reiselyst i ny kampanje
- Vi har forberedt oss på å ta imot kundene igjen, sier merkevaresjef i TUI.
Kan man virkelig begynne å reise igjen, med tanke på hvordan verden ser ut akkurat nå? Ja, mener reiseoperatøren TUI, og det er også svaret på spørsmålet som stilles i den helt nye reklamekampanjen de lanserer i dag.

Dette er den første reklamekampanjen TUI går på lufta med etter at koronakrisen sendte heile reiselivsbransjen i kjelleren og TUI måtte fly hjem 30.000 gjester i mars. I sommer startet driften så smått opp igjen med flyvninger til Hellas.

- Nå er tiden inne for å snakke eksternt igjen, sier Head of Creative Brand Development i TUI, Lisa Rönnberg, til Kampanje.

- Hvorfor det?

- Vi ser at det finnes en økende interesse for å reise blant våre kunder og vi vil inspirere til å fortsette å drømme om det, men også å begynne å planlegge neste reise. Det kan være en reise som skjer nå eller senere i vinter eller neste år, fortsetter hun.

Kampanjen lanseres med en to minutter lang film i sosiale medier i dag før den fortsetter med nye filmer på TV neste uke. Den skal også være synlig på digitale flater utendørs og på print.

- Hovedbudskapet er at vi har forberedt oss på å ta imot kundene våre og det er kunden selv som velger når de vil reise. Vi forstår at vi er i en global pandemi og at det er en situasjon vi aldri har vært i tidligere, men å fortsette å drømme og lengte er noe vi tenker er viktig.

- Ikke vanskelig

TUI vil ikke kjøre salg på reiser i forbindelse med kampanjen ifølge Rönnberg.

- Nei, vi har valgt å jobbe med en holdningskampanje som bygger på reiselyst og prater om å fortsette å holde liv i reiselysten.

- Har det vært vanskelig å finne riktig budskap og en måte formidle dette på?

- Vi synes ikke det. Kampanjen handler om å begynne å drømme om å reise og å planlegge reisen i god tid. Vi har valgt å fokusere på planleggingsfasen.

Foreløpig er det også begrenset hvilke reiser man kan booke via TUI.

- Vi håndterer ulike markeder på ulike måter. I Norge er det litt strengere restriksjoner. Man kan booke vinterens reiser eller til og med neste sommer.

UD fraråder reiser ut året

Utenriksdepartementet valgte denne uken å forlenge det globale reiserådet fra 1. oktober til 15. januar. De fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land det ikke er gjort unntak for.

- Er det god eller dårlig timing for kampanjen at den kommer samme uke som dette reiserådet forlenges?

- Situasjonen ser ut som den gjør. Vi er i en global pandemi og vi styrer ikke når reiserådene kommer, men vi følger dem 100 prosent. Det skjer noe hver dag, og vi tror at uansett når vi skulle gått ut med dette, så ville det kommet ut noen nye råd fra et departement.

Filmen er utviklet og produsert internt i TUI. Se den her:

Image-text:

For tidlig?

Det er ikke for tidlig å begynne å snakke om reising igjen, mener TUI, til tross for at UD denne uken forlenget rådet om å avstå fra alle unødvendige reiser til og med 15. januar 2021.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Færre velgere i spill kan ha sendt TV-tallene nedover.
Kampanje 24.10.2020
PR-veteran Wenche Halsen skal lede et nytt nasjonalt kompetansesenter for et aldersvennlig Norge i Ålesund.
Kampanje 23.10.2020
- Vi har jobbet lenge med Sparebank 1, men sjelden har det vært gått så grundig til verks som i arbeidet med Bedriftsløftet, sier rådgiver i Kitchen.
Kampanje 23.10.2020
- For meg var det viktig å bli en del av et ungt selskap i sterk utvikling, sier Øystein Teslo som går til Joymo.
Kampanje 23.10.2020
Nå har TV 2 allerede spilt inn ny sesong.
Kampanje 23.10.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt