AddToAny

TOR MARTIN (34) OG KRZYSZTOF (31) ER BEST I EUROPA

TOR MARTIN (34) OG KRZYSZTOF (31) ER BEST I EUROPA
To ingeniører fra norske konsulentselskaper kapret første og andreplass da bransjen skulle kåre Europas største ledertalenter. Med digitaliserings- og automatiseringskompetanse skal de bane vei for neste generasjons rådgivende ingeniører.
19 finalister, plukket ut blant søknader fra det europeiske forbundet av europeiske konsulent-foreningers (EFCAs) 29 medlemsland, ble vurdert av en jury bestående av 15 komité-medlemmer fra ti ulike land. Da vinnerne ble lansert, var pallen dekorert av ingeniører fra norske selskaper. Krzysztof Wojslaw (31) fra Sweco ble kåret til Europas største ledertalent, og rett bak ham fulgte Tor Martin Lystad (34) fra Norconsult. Bare tredjeplassen gikk ut av landet - til 30 år gamle Jordy Vos fra Witteveen+Bos Consulting Engineers i Nederland.
- Å bli utnevnt som vinner er litt som en amerikansk drøm. Å se bilder av meg selv i fagtidsskriftene var stort, sier Wojslaw med et smil.
Vi møter ham og Lystad ved den nye skibrua i Holmenkollen, som Wojslaw har prosjektert for Oslo kommune, med NRC Group som entreprenør. Det er første gang de to toppene i EFCAs Future Leader of the Year 2021-kåring møtes fysisk. Tidligere har de bare møttes i digitale møter, deriblant et Teams-møte med forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, som ville gratulere dem med bragden.
Nå ber Wojslaw oss ta et bilde av ham foran brua som han kan sende til faren sin. Det er første gang han ser skibrua etter den ble ferdigstilt, og farens mening betyr mye for ham:
- Pappa er bruingeniør. Da jeg var liten, brukte vi hver eneste ferie på å reise rundt og se på bruer. Jeg tror det var et godt utgangspunkt for hvor jeg er i dag, men samtidig mente ikke han at jeg burde forfølge hans karriere. Han mente jeg burde satse på IT og programmering, og sa at det var mye mer spennende enn bruer. Han sa at brufaget var kjedelig sammenlignet med IT, men jeg var ikke enig. Mitt valg ble å kombinere brufaget med programmering, sier Wojslaw.

INGEN FYSISKE TEGNINGER
Seieren i EFCA Future Leader of the Year-kåringen fikk han blant annet for sitt arbeid med Randselva bru, som nå bygges langs nye E16 ved Hønefoss. Per i dag er det verdens største bru som bygges modellbasert, uten en eneste fysisk tegning. Alt er basert på 3D-modelleringer og parametrisk design.
Parametrisk design bety
Gå til mediet

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Både NVE og Fortum Oslo Varme mottar rekordmange klager fra misfornøyde fjernvarmekunder.
Teknisk Ukeblad 25.10.2021
Overtar etter Anniken Hauglie. Blindheim kommer fra stillingen som direktør for klima og miljø i Norsk olje og gass og har tidligere jobbet i Miljødirektoratet og Norsk institutt for luftforskning. Hun er Cand.scient. fra Universitetet i Oslo.
Teknisk Ukeblad 25.10.2021
Ap-Sp-regjeringen lover å kutte utslippene av klimagasser med 55 prosent, men har foreløpig ingen planer om å melde det nye målet inn for FN.
Teknisk Ukeblad 25.10.2021
Koster fra 447.000 kroner i billigste variant. Xpeng har lansert sin neste modell, P7, for det norske markedet.
Teknisk Ukeblad 25.10.2021
Norge er verdensledende på karbonfangst og -lagring, som spås å bli et av de viktigste klimatiltakene. Men det betyr ikke at det er det eneste.
Teknisk Ukeblad 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt